Parijs Venue Beachvolleybal Eiffeltoren BSR AGENCY

Top 5 locaties van de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs

15 januari 2024
Redactie

Parijs staat bekend om haar rijke historie en iconische locaties. De Eiffeltoren, het Louvre en het Kasteel van Versailles zijn over de hele wereld beroemd. Een aantal van deze bezienswaardigheden dient deze zomer als venue tijdens de Olympische en de Paralympische Spelen. We hebben een top 5 voor je samengesteld, maar uiteraard zijn er nog veel meer prachtige locaties in de stad te bezoeken.

5. Place de la Concorde
Als je vanaf de Arc de Triomphe de Champs-Élysees afloopt, kom je uit bij het Place de la Concorde. Het is een plein van maar liefst acht hectare in het hart van Parijs. Tijdens de Olympische Spelen is dit het epicentrum van urban sporten. Hier worden 3x3 basketbal, BMX freestyle, skateboarden en breakdance gehouden. Voor liefhebbers van deze sporten is Concorde dus dé place to be! Tijdens de Paralympische Spelen is het Place de la Concorde het decor van de openingsceremonie.

4. Seine
Een rivier als locatie voor de Olympische Spelen? Waarom niet! De Seine stroomt door heel Parijs en is dus is zeer geschikt voor het openwaterzwemmen. De start van de tien kilometer lange zwemmarathon is bij de Pont Alexandre III. Datzelfde geldt voor de triatlon, de paratriatlon en de wegrace van het wielrennen.

Daarnaast is de Seine het decor voor de spetterende openingsceremonie van de Spelen. Alle sporters varen op boten over de rivier. Het is overigens voor het eerst dat de opening niet in een stadion plaatsvindt. Benieuwd wat deze editie van de Olympische Spelen nog meer uniek maakt? Hier lees je er alles over.

3. Hôtel des Invalides
Oorspronkelijk is het gebouwd als thuis voor gewonde Franse ex-militairen. Vandaag de dag huist hier onder andere het Franse legermuseum. Tijdens de Olympische en de Paralympische Spelen gaan de handboogschutters bij het Hôtel des Invalides de strijd met elkaar aan. Daarnaast ligt het ook op de route van de marathon. Franse historie en hedendaagse sporten komen hier mooi samen.

Parijs Venue Versailles Paardrijden BSR AGENCY

2. Kasteel van Versailles
Eén van de meest elegante sporten van de Olympische Spelen heeft ook een van de meest elegante locaties toegewezen gekregen. In de tuinen van het majestueuze Kasteel van Versailles wordt een paardensportarena gebouwd. Hier worden de drie hippische disciplines gehouden: dressuur, eventing en springen. Ook tijdens de Paralympische Spelen is Versailles het decor van de dressuur. Daarnaast loopt ook het parkoers van de marathon langs Versailles.

1. Eiffeltoren 
Het kan geen verrassing zijn dat de Eiffeltoren op nummer 1 van dit lijstje staat. Aan de voet van Parijs’ bekendste bezienswaardigheid ligt het Champ-de-Mars. In dit park verrijst een outdoor arena, waar het olympisch beachvolleybal gaat plaatsvinden. Tijdens de Paralympische Spelen is hier het blindenvoetbal.

Wil jij deze prachtige locaties van dichtbij bekijken? Via P1 Travel kan dat. Bekijk sport op het allerhoogste niveau en ontdek tegelijkertijd de bezienswaardigheden van de stad.

Gerelateerde artikelen