Odido

Als een van de grootste telecomproviders van Nederland vervult Odido een belangrijke rol. Odido verbindt mensen met elkaar. Ook in de sport is dit essentieel. Sporters maken gebruik van data en apps die inzicht geven in hun prestaties en kunnen die inzichten zo direct delen met de experts om hen heen. En vergeet ook niet de support om de sporters heen: het team áchter het team.

Terug naar het overzicht
Xandra Velzeboer 2023 BSR AGENCY 900X600

Team behind the team

Een belangrijk onderdeel van het partnerschap is de samenwerking in aanloop naar en tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs in 2024. Topsporters hebben er op hun weg naar Parijs alles voor over hun grenzen te verleggen. Maar er is meer nodig dan grenzeloze ambitie. Om topsporter te kunnen worden, heb je support nodig. Van mensen die niet alleen dichtbij maar ook achter je staan. Van videobellen met je ouders vanaf de hotelkamer, tot data analyseren met je coach om nog sneller uit de startblokken te vliegen. Telecommunicatie en sport gaan hand in hand.

Nederland het sportiefste land

Het partnerschap is op meer gericht dan alleen topsport. Odido, NOC*NSF en TeamNL werken ook samen in maatschappelijke projecten om de sportdeelname en het sportief bewegen in Nederland te stimuleren. Zo wil de telecompartij bijdragen aan het doel van NOC*NSF om van Nederland het sportiefste land ter wereld te maken.

Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF: "We gunnen iedereen in de eerste plaats het plezier dat sport je geeft. Vooral onderen jongeren is de sportdeelname nog lang niet terug op het niveau van vóór de coronacrisis. Het is heel belangrijk om die generatie weer te winnen voor de sport en daar zetten we dan ook vol op in. Met Odido hebben we een partner aan boord die op verschillende manieren vier jaar lang structureel zal bijdragen, zowel op Olympisch als verenigingsniveau, via de sportbonden. Daarnaast sluit ook de technologische kennis bij Odido goed aan bij de ontwikkelingen in de sport. We zijn dan ook heel blij met deze samenwerking."

Tisha van Lammeren, CCO Odido: "We werken al ruime tijd samen met verschillende partijen om het welzijn van juist deze doelgroep, de jongeren, te verbeteren. De samenwerking met TeamNL en NOC*NSF en de gezamenlijke ambitie om heel Nederland aan het sporten te krijgen, sluit hier goed bij aan. Sporten is namelijk niet alleen leuk en heeft een sterk sociaal component, maar de positieve bijwerking is ook dat lichaamsbeweging de hersenen stimuleert en ervoor zorgt dat je mentaal weerbaarder wordt en positiever in het leven staat."