FILA

Of de sporters, coaches en begeleiders van TeamNL nu het vliegtuig instappen, door het Olympisch dorp lopen, aanschuiven bij Studio Sport of naar andere TeamNL’ers gaan kijken, tijdens de Spelen zijn ze van top tot teen gestoken in kleding van FILA.

Fila Kleding Header

Een herkenbaar gezicht in Nederland en daarbuiten

Sinds 2018 is FILA kledingpartner van TeamNL. FILA gelooft in de kracht van TeamNL. Dat we telkens als klein land bij de beste landen van de wereld horen, dwingt respect af. Met de kleding van FILA geven we TeamNL een duurzaam en herkenbaar gezicht, in Nederland en daarbuiten.

De samenwerking betreft de zogenaamde off court kledingpakketten. Voor verschillende bonden wordt ook de on court sportkleding verzorgd. Voor ons nationale schaatsteam levert FILA al jaren de schaatspakken.

De kleding van TeamNL is vaak onderwerp van gesprek tijdens de Spelen, wanneer de ogen van de wereld op onze sporters zijn gericht. De kleding wordt daarom zorgvuldig uitgekozen. Er gaat een uitgebreid proces aan vooraf.

FILA ontwikkelt verschillende ontwerpen die vervolgens gepresenteerd worden. Daar komt feedback op van atleten en andere disciplines binnen de afdeling Topsport. Pas als alles tot in detail is uitgetekend en goedgekeurd, worden er samples gemaakt, die nog eens extra getest worden voor het productieproces van start gaat. Dat is meestal een jaar voor de Spelen.

Ontdek de FILA collectie

Wil jij schitteren in je TeamNL outfit? Shop dan de FILA kledingcollectie in onze officiële shop. 

TeamNL Shop