Nederlandse Loterij

Stel je voor dat Nederland het sportiefste land van de wereld is. Dat er over 10 jaar 12 miljoen mensen zijn die wekelijks sporten. Dat is dé gezamenlijke droom van NOC*NSF en Nederlandse Loterij. Om deze droom te realiseren is Nederlandse Loterij de komende 10 jaar de hoofdsponsor van TeamNL. Zo supporten we samen de volgende generatie.

Terug naar het overzicht
NLO Harrie

Van breedtesport tot TeamNL

Nederlandse Loterij laat veel mensen winnen, en niet alleen miljoenen aan prijzengeld. De opbrengst van de loterijen gaat naar 18 goede doelen en de sport in Nederland. Elke deelnemer aan een van de zeven kansspelen van Nederlandse Loterij (Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, krasloten en Toto) draagt daarmee bij aan een sportiever Nederland. Nederlandse Loterij steunt de gehele sport in Nederland. Van breedtesport tot TeamNL.

Oranje Boven brengt sporters dichterbij

Nederlandse Loterij, AD en NOC*NSF bedachten Oranje Boven: op de terugweg van de Olympische Spelen vertelden sporters van TeamNL in de lucht uitgebreid over hun ervaringen in Tokio. Verslaggevers Remy Bonjasky, Frank Evenblij, Fatima Moreira de Melo en Shelly Sterk stelden de vragen die je zelf ook zou willen stellen. Dat leverde mooi verhalen op, bijvoorbeeld van Femke Bol.

Met een partner als Nederlandse Loterij, die al zo lang een directe verbinding heeft met de sport in ons land, kunnen we de komende tien jaar resultaten boeken die een zichtbaar effect gaan hebben op de samenleving. We stellen een duidelijke ambitie die de topsport verbindt met de gehele sector, waarbij de topsport een belangrijke inspiratiebron is.