Daniel Perez 2023 60555978 BSR AGENCY
Paralympische Spelen Parijs 2024

Boccia mixed team finale

  • 5 september t/m 5 september 2024
  • Vanaf 10:30
  • Paralympische Spelen Parijs 2024
Terug naar het overzicht

Het boccia op de Paralympische Spelen in Parijs is van donderdag 29 augustus tot en met donderdag 5 september 2024. Het evenement vindt plaats in de South Paris Arena.

TeamNL bestaat uit:

  • Daniël Perez (BC1)
  • Marco Dekker (BC2)
  • Chantal van Engelen (BC2)

Er wordt gespeeld in vier klassen, BC1 tot en met BC4, waarbij 1 de hoogste mate van beperking is en 4 de minste. BC staat voor boccia.

Programma boccia mixed team

Dinsdag 3 september: 10:30 - 21:30 uur
Mixed team BC1/BC2 voorrondes met TeamNL

Woensdag 4 september: 10:30 - 21:40 uur
Mixed team BC1/BC2 kwartfinales en halve finale evt. met TeamNL

Donderdag 5 september: 10:30 - 22:55 uur
Mixed team BC1/BC2 finale en brons evt. met TeamNL

Wat is boccia

Boccia wordt indoor gespeeld op een veld van 12,5 x 6 meter. Elke speler begint elke ronde of ‘end’ met zes ballen, die hij zo dicht mogelijk bij een klein wit balletje, de ‘jack’, gooit of rolt. Individuele wedstrijden en parenwedstrijden bestaan uit vier ends, terwijl wedstrijden gespeeld door teams van drie uit zes ends bestaan.

Deelnemers worden ingedeeld in een van de vier categorieën op basis van hun beperking. Degenen met de ernstigste beperkingen komen in aanmerking voor hulp zoals rolstoelstabilisatie, een hellingbaan om de bal te laten rollen, pointers of een sportassistent.

Sportassistenten houden tijdens het spel hun rug naar het veld. Zij zijn aanwezig om de bevelen van de spelers uit te voeren en mogen hen niet adviseren of zich omdraaien om naar het spel te kijken.

Let op

In het programma nemen we alleen de onderdelen op waarop TeamNL, eventueel, in actie komt. Alles onder voorbehoud van wijzigingen. Voor het volledige programma, kijk op de website van de organisatie.

Ga naar de officiële website

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle