Basketbal Yannick Kraag 750X500
WK-kwalificatie

WK-kwalificatie: Oekraïne-Nederland

  • 26 februari t/m 26 februari 2023
  • Vanaf 19:30
  • n.n.b.
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

De Nederlandse basketballers spelen donderdag 23 februari in Topsportcentrum Almere om 19.30 uur thuis tegen Georgië. Drie dagen later, op zondag 26 februari, volgt een uitwedstrijd tegen Oekraïne.

TeamNL bestaat uit:

volgt

Verjongingsproces
Nederland is al uitgeschakeld voor deelname aan de FIBA World Cup 2023. In groep L zijn Spanje en Italië inmiddels geplaatst. Georgië en Oekraïne strijden samen met IJsland om het laatste ticket in deze groep.

Bondscoach Radenko Varagic is aangesteld als opvolger van Maurizo Buscaglia om een begin te maken met het verjongingsproces bij de Orange Lions. Hij kan in februari niet beschikken over Nederlandse talenten als Jesse Edwards, David N'Guessan, Quinten Post, Malevy Leons en Rienk Mast, die volop met hun collegeteams in de Amerikaanse NCAA in competitie zijn.

"Met de selectie voor het komende window trekken we de lijn door om Nederlandse talenten het vertrouwen te geven, zodat ze zich op het hoogste niveau kunnen ontwikkelen", licht technisch directeur Brian Benjamin toe. "Daar hoort een zekere wisselvalligheid bij, maar we zien dit als een essentiële investering om de komende generatie ervaring op te laten doen die zich direct terug zal betalen."

Foto: Yannick Kraag (NBB).

Selectie

Sander Hollanders

Willem Brandwijk

Terrence Bieshaar

Keye van der Vuurst de Vries

Matt Haarms

Keime Helfrich

Yannick Kraag

Boyd van der Vuurst de Vries

Coen Stolk

Jordy Kuiper

Nathan Kuta

Marijn Ververs

Maarten Bouwknecht

Luuk van Bree

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle