Onze sporters op weg naar Parijs

Hoe verloopt de weg naar Parijs van Sanne, Tristan, Worthy, Koen en Laila? Welke uitdagingen komen ze tegen en hoe halen ze het allerbeste uit zichzelf? Lees snel hun verhalen.

Terug naar het overzicht
TNL OSIO Social Verzamel 1080X1080

Tristan Bangma: "Ik durf nu te zeggen dat ik trots ben op mezelf" 

Tristan Bangma (26) heeft nog maar 1 procent van zijn gezichtsvermogen. Vanwege zijn oogaandoening wordt hij op school gepest en voelt hij zich minderwaardig. Maar door het wielrennen – achter op de tandem – wint hij zijn zelfvertrouwen terug. Op de Paralympische Spelen in Tokio verovert hij goud en momenteel heeft hij grote plannen voor Parijs.

Worthy de Jong: "Je leert, kijkt wat je moet veranderen en gaat verder" 

Kampioenschappen, eretitels en 118 interlands. Worthy de Jong (36) is meer dan tien jaar lang een gezichtsbepalende speler van het Nederlands basketbal. In september 2022 verruilt de shooting guard het klassieke vijf tegen vijf voor de snelle drie tegen drie-variant. Daarin vindt hij een nieuwe uitdaging. Met TeamNL wil hij uitkomen op de Olympische Spelen in Parijs. Maar krijg je als 3x3 basketbalteam een Olympisch ticket voor Parijs? Lees het hier.

Hoe plaatsen de 3x3 basketbalteams zich voor de Spelen?

Sanne van Dijke: "Ik zal nooit opgeven, hoe moe ik ook ben" 

Sanne van Dijke (28) zal nooit de handdoek in de ring gooien. Die mentaliteit heeft de Brabantse judoka veel gebracht. Ze wordt tweemaal Europees kampioen in de klasse tot 70 kilogram. Op de Olympische Spelen in Tokio verovert ze een bronzen medaille. Daarmee is ze de enige Nederlandse judoka die met eremetaal naar huis gaat.

Laila Youssifou:  "De trots en ontlading na afloop is heel veel waard" 

Haar veelzijdigheid maakt Laila Youssifou (28) tot een bijzonder goede roeister. In elke olympische klasse heeft ze wel eens internationale wedstrijden geroeid. Daardoor beschikt ze over ontzettend veel ervaring. Momenteel zit de Amsterdamse in haar favoriete dubbelvier. Met deze boot behaalt ze twee Europese titels en vorig jaar zilver op de WK.

Koen Bijen: "Als je hard werkt, kom je vanzelf een keer bovendrijven"

Als kind speelt Koen Bijen (25) in de jeugd van voetbalclub Excelsior. Maar hij wordt afgewezen omdat hij te klein is. Dertien jaar later is hij profesioneel hockeyer bij HC Den Bosch en een vaste waarde van TeamNL. Hij speelt in 2023 op het WK in India en verovert datzelfde jaar met Oranje de Europese titel. Komende zomer hoopt de spits een volgende droom waar te maken: schitteren op de Olympische Spelen. Het Nederlandse hockeyteam mannen heeft zich geplaats voor de Olympische Spelen. Bekijk welke sporters zich nog meer hebben geplaatst.

Wie gaan er naar de Olympische Spelen in Parijs?