Suzanne Schulting met Jaap Eden Award.jpg

Suzanne Schulting gekozen tot Sportvrouw van het jaar

01 mei 2019
Redactie

AMSTERDAM - Shorttrackster Suzanne Schulting is gekozen tot Sportvrouw van het jaar. Ze kreeg woensdag in Afas Live de Jaap Eden Award uit handen van de dit jaar gestopte wielrenner Bram Tankink. (19-12-2018)

Een historische zege tijdens de Olympische Spelen 2018 in PyeongChang komt voor rekening van Suzanne Schulting (21). Niet eerder won een Nederlandse shorttrackschaatser een gouden plak, maar zij doet het: bij de 1000m staat Schulting op het hoogste treetje van het podium op Medal Plaza. Dit goud volgt op een eerste medaille – het brons - met het dames relayteam op de 3000m, twee dagen eerder. Voorafgaand aan de Spelen wint Schulting het zilver op de 1000m op de EK. Na de Spelen sluit ze het winterseizoen op de WK samen met de andere TeamNL shorttracksters af met een zilveren medaille op de relay. In het nieuwe seizoen 2018-2019 laat Schulting direct zien dat ze het niet verleerd is: ze start met verschillende medailles bij de eerste wereldbekerwedstrijden.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen