Schermen Tristan Tulen Cali 2019 3 Bron Pavía Bizziteam.jpg

Tristan Tulen verovert brons op Grand Prix in Cali

06 mei 2019
KNAS (Schermen)

Degenschermer Tristan Tulen heeft zondagnacht een bronzen medaille gewonnen tijdens de Grand Prix in Cali, Colombia. Deze wedstrijd was het eerste kwalificatiemoment richting de spelen in Tokio volgend jaar.

Na een vlekkeloze kwalificatieronde op vrijdag, was Tristan rechtstreeks geplaatst voor de eliminaties op zondag. Voordat Tristan de halve finale bereikte, won hij van Hoi Sun Fong uit Hong Kong, Niko Vuorinen uit Finland, Andras Redli uit Hongarije en Yulen Pereira uit Spanje. In de halve finale verloor hij van de later toernooiwinnaar Kazuyasu Minobe uit Japan. Met dit resultaat bereikt hij de 26e plek op de wereldranglijst.

Bas Verwijlen was vanwege zijn hoge ranking rechtstreeks geplaatst voor de eliminaties op zondag. Hij verloor zijn eerste partij van de Fin Niko Vuorinen en was daarna geëlimineerd. Hij behoudt zijn 15e plek op de wereldranglijst. De jongere broer van Tristan, Rafaël Tulen was op vrijdag al uitgeschakeld.

Kelly Boone haalde op zaterdag de eliminaties na drie winstpartijen in de voorronde. Ze verloor haar eerste eliminatie van de Japanse Miho Yoshimura.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen