Ceylin Del Carmen Alvarado Veldrijden Teamnl Anp

Weekblog TeamNL: Del Carmen Alvarado wint wereldbekercross Koksijde

24 november 2019
Redactie

Onze sporters komen deze week weer over de hele wereld in actie. Kijk hier naar de uitslagen en het belangrijkste nieuws.

Zondag 24 november

De Groot en Vink in finales enkelspel Masters

Diede de Groot en Niels Vink staan in de finales van het enkelspel tijdens de Masters rolstoeltennis in Orlando. Diede de Groot treft dinsdag de Japanse Yui Kamiji terwijl de 16-jarige Vink het dan bij de quads opneemt tegen de Amerikaan David Wagner. Marjolein Buis strijdt bij de vrouwen om het brons, Sam Schröder bij de quads.

Ook in het dubbelspel bereikte De Groot, met Aniek van Koot, de finale, die maandag op het programma staat. Marjolein Buis speelt aan de zijde van Dana Mathewson om het brons. Bij de quads staat Niels Vink maandag met de Australiër Heath Davidson in de eindstrijd, Sam Schröder speelt met de Brit Andy Lapthorne om de derde plaats. Bij het mannendubbel spelen Tom Egberink en Maikel Scheffers tegen Ruben Spaargaren en Jef Vandorpe om het brons.

Kira Toussaint scherpt eigen Nederlands record aan

Zwemster Kira Toussaint heeft haar eigen Nederlands record op de 100 meter rugslag kortebaan verbeterd. Ze tikte tijdens een wedstrijd van de International Swimming League in Londen aan na 55,58.

Toussaint verbeterde haar beste tijd van 55,74, die ze in oktober in Amsterdam zwom. Toussaint moest in Londen alleen de Australische Minna Atherton voor laten gaan (55,29).

Wüst pakt 25ste wereldbekergoud op 1500 meter

Ireen Wüst veroverde voor de 25e keer wereldbekergoud op de 1500 meter. De regerend olympisch en wereldkampioene op dit onderdeel was ook in Polen de beste op de schaatsmijl met een baanrecord van 1.56,62. 

Ireen Schouten won de massastart en de Douwe de Vries, Patrick Roest en Marcel Bosker zegevierden op ploegenachtervolging. De sprinters vervulden een bijrol op de 500 meter. Kai Verbij was met een tijd van 35,12 op de achtste plaats de beste Nederlander.

Volleman zesde in vloerfinale Cottbus

Turnster Tisha Volleman behaalde tijdens de vloerfinale bij de World Cup in Cottbus de zesde plek met een score van 12.833 punten. Tisha plaatste zich vrijdag nog als eerste voor de eindstrijd op vloer met 13,533 punten, maar wist die score tijdens de finale niet te evenaren.Het goud in Cottbus ging uiteindelijk naar de Oekrainse Anastasia Bachynska, die 13.533 punten bij elkaar turnde.

Carmen Alvarado en Van der Poel winnen wereldbekercross Koksijde

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de wereldbekercross veldrijden in Koksijde gewonnen. De Rotterdamse van Corendon-Circus reed in de slotronde weg bij haar medevluchtsters. Het podium was volledig Nederlands met Lucinda Brand op de tweede plaats en Yara Kastelijn als derde.

Bij de mannen won Mathieu van der Poel. Van der Poel startte pas vanaf de derde rij en moest in de eerste bocht nog uitwijken voor een valpartij. Het deerde de wereldkampioen niet. Bij het ingaan van de tweede ronde lag Van der Poel al op kop en hij werd nooit meer teruggezien.

Luiten houdt top-20 in zicht in Dubai

Golfer Joost Luiten redde met een eagle op de laatste hole zijn World Tour Championship in Dubai. Door de score van 2 onder par op de achttiende hole kwam de 33-jarige golfer van TeamNL uit op 72 slagen voor de ronde, precies het baangemiddelde van de Jumeirah Golf Estates in Dubai. Met een totaal van 285 slagen, drie onder par, kan Luiten nog net in de top 20 eindigen van het slottoernooi van de Europese Tour.

Judoka's blijven buiten medailles op slotdag Osaka

Op de slotdag van de laatste Grand Slam judo van 2019 slaagden onze judoka's er niet in om eremetaal te veroveren. Tessie Savelkouls (+78kg) en Guusje Steenhuis (-78kg) kwamen er met een zevende plaats nog het dichtst bij in de buurt. Wereldkampioen Noël van 't End -90kg) en Michael Korrel (-100kg) sneuvelden in de derde ronde, Roy Meyer (+100kg) bleef in de tweede ronde steken.

Zaterdag 23 november

Groepsindeling hockeyers bekend voor Tokio 2020

De internationale hockeyfederatie FIH heeft voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 de groepsindeling bekendgemaakt. De vrouwenploeg, de huidige nummer 1 van de wereldranglijst, speelt in poule A tegen titelhouder Groot-Brittannië, Duitsland, Ierland, India en Zuid-Afrika. De eerste vier teams plaatsen zich voor de kwartfinales.

De mannen moeten het in groep B opnemen tegen wereldkampioen België, Duitsland, Groot-Brittannië, Canada en Zuid-Afrika.

Zilver voor schaatssters op ploegenachtervolging 

Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Melissa Wijfje hebben in Polen bij de eerste wereldbekerwedstrijd van het schaatsseizoen op de ploegachtervolging zilver behaald. De formatie van bondscoach Jan Coopmans kwam na zes ronden 0,12 seconde tekort voor goud. Rusland zette in de laatste rit tegen het favoriete Japan de beste tijd neer: 3.02,76. Canada werd derde. 

 

 

​Zilver Bergsma, brons Stroetinga op massastart

De massastart voor mannen bij de tweede wereldbeker schaatsen in Polen heeft twee medailles opgeleverd. Jorrit Bergsma behaalde zilver en Arjan Stroetinga pakte brons. Het ervaren duo moest in de eindsprint voorrang verlenen aan de Amerikaan Joey Mantia, regerend wereldkampioen op dit onderdeel.

 

Thomas Krol wint 1500 meter, Kjeld Nuis tweede

Schaatser Thomas Krol heeft bij de tweede wereldbeker van het seizoen in Polen de 1500 meter op zijn naam geschreven. De wereldkampioen op deze afstand zette in de laatste rit de beste tijd neer: 1.45,76 (baanrecord). Hij was 0,19 seconde sneller dan olympisch kampioen Kjeld Nuis, die met zilver genoegen moest nemen. De Rus Denis Joeskov veroverde brons met een tijd van 1.46,28.

 

 

Mathieu van der Poel wint ook tweede Ambiancecross

Mathieu van der Poel heeft in Wachtebeke ook de tweede editie van de Ambiancecross gewonnen. De regerend wereldkampioen veldrijden reed in het tweede deel van de wedstrijd weg van de concurrentie en kwam 13 seconden eerder binnen dan de Belg Tim Merlier. De Ambiancecross maakt geen deel uit van een klassement. De organisatie hoopt in de toekomst deel uit te kunnen maken van het wereldbekerklassement.

Yara Kastelijn wint Ambiancecross Wachtebeke

De veldrijdster Yara Kastelijn heeft met overmacht de Ambiancecross gewonnen. De Europees kampioene, die rijdt voor de ploeg 777, reed vrijwel van start tot finish voorop. Wereldkampioene Sanne Cant pakte achter Kastelijn de tweede plek. De Belgische hield haar landgenote Laura Verdonschot en de Italiaanse Alice Maria Arzuffi achter zich.

Kastelijn was eerder dit seizoen al de beste in de Superprestigecross van Gavere, de Koppenbergcross en het Europees kampioenschap in het Italiaanse Silvelle.

Joost Luiten bezig aan een opmars in Dubai

Golfer Joost Luiten is na een matige start aan een opmars bezig bij het slottoernooi van de Europese Tour in Dubai. De 33-jarige golfer legde zijn derde ronde op de banen van de Jumeirah Golf Estates af in 68 slagen, vier onder het baangemiddelde. Joost Luiten klom door die score twaalf plaatsen en is nu gedeeld twintigste bij het bijzonder lucratieve evenement.

Joost Luiten was het toernooi donderdag begonnen met een ronde van 74 slagen, gevolgd door een verbetering naar 71. Hij kwam zaterdag tot vijf birdies tegen één bogey. Zijn totaal is nu 213 slagen.

Zilver voor Kim Polling, brons Frank de Wit in Osaka

Kim Polling heeft aan de Grand Slam van Osaka een zilveren medaille overgehouden. In de finale in de categorie onder 70 kilogram was de Japanse Yoko Ono op ippon te sterk voor de judoka uit Zuid-Holland. Frank de Wit sloot het toernooi in Osaka af met een overwinning. Dat leverde de Noord-Hollander in de klasse tot 81 kilo het brons op. Frank De Wit versloeg in de 'troostfinale' de Japanner Hikaru Tomokiyo met waza-ari.

Vrijdag 22 november

Volleman als beste naar vloerfinale Cottbus

Turnster Tisha Volleman plaatste zich bij de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Cottbus als beste voor de vloerfinale op zondag. Ze kwam tijdens de kwalificaties tot 13,533 punten. Sara van Disseldorp, twaalfde met 12,733 punten, haalde de finale op vloer niet.

Op balk kwamen Volleman en Van Disseldorp niet verder dan respectievelijk de 26e plaats (12,000) en de 31e plek (11,566). Bij de mannen eindigde debutant Jermain Grunberg als 23e op het onderdeel brug met 12,266 punten. 

Wereldbekeroverwinningen Roest en teamsprinters

Patrick Roest was de tijdens de wereldbekerwedstrijden in Tomaszów Mazowiecki, net als vorige week in Minsk, de sterkste op de 5000 meter. Hij bleef in een baanrecord van 6.19.38 de Rus Danila Semerikov voor. Ronald Mulder, Kjeld Nuis en Thomas Krol zegevierden op de teamsprint. China werd tweede voor Canada.

Jutta Leerdam, Sanneke de Neeling en Michelle de Jong moesten op de teamsprint de eer aan Rusland laten en grepen het zilver, dezelfde plak als Carlijn Achtereekte op de 3000 meter veroverde. Ze greep net naast haar eerste wereldbekerzege en moest de winst aan Martina Sáblikova laten: 4.06.13 om 4.06.28.

Schaatsster Ireen Wüst wilt toch door tot Beijing 2022

Schaatsster Ireen Wüst wil toch nog een keer naar de Olympische Spelen. De 33-jarige Brabantse mikt op deelname aan de Winterspelen van 2022, mits ze op tijd een nieuwe sponsor vindt voor haar ploeg.

"Ik wil heel graag doorgaan tot en met de Winterspelen van Peking in 2022", zegt Ireen in de Telegraaf. "Het is wel zaak dat we op tijd een nieuwe sponsor vinden. Ik ga namelijk niet nog een keer zelf een ploeg oprichten en dan maar weer zien of het een succes wordt."

Joost Luiten toont herstel in Dubai

Golfer Joost Luiten heeft zich in de tweede ronde van het lucratieve slottoernooi van de Europese Tour in Dubai enigszins hersteld. De 33-jarige Rotterdammer legde zijn tweede omloop over de banen van de Jumeirah Golf Estates af in 71 slagen, één onder het baangemiddelde. Joost Luiten was donderdag begonnen met een ronde van 74 slagen.

Judoka Tornike Tsjakadoea zevende op Grand Slam Osaka

Judoka Tornike Tsjakadoea heeft bij de Grand Slam in Osaka geen medaille kunnen veroveren. De 23-jarige Fries met Georgische achtergrond eindigde als zevende. Tornike moest het in de kwartfinales van de klasse tot 60 kilogram afleggen tegen Yang Yung-wei uit Taiwan en verloor vervolgens in de herkansingen met een ippon van de Zuid-Koreaan Kim Won-jim.

Donderdag 21 november

Geen finaleplaatsen turnploeg in Cottbus 

Onze turners en turnsters zijn er vooralsnog niet in geslaagd finaleplaatsen te scoren tijdens de wereldbekerwedstrijd van Cottbus. Debutante Sara van Disseldorp eindigde op brug als tiende, Tisha Volleman als twaalfde. De beste acht turnen de finale. Vrijdag zijn er nieuwe kansen voor het duo op vloer en balk.

Bij de mannen miste Bram Verhofstad de eindstrijd op vloer. Hij eindigde als 23ste. Vrijdag komt Jermain Grunberg in actie in de kwalificaties op brug. Jermain maakt dan zijn debuut in het wereldbekercircuit.

Racetalent Rinus van Kalmthout actief in IndyCar Series

Autocoureur Rinus van Kalmthout maakt volgend jaar zijn debuut in de IndyCar Series. De negentienjarige Hoofddorper wordt hiermee de jongste Nederlander ooit in de geschiedenis die zijn opwachting maakt in deze beroemde Amerikaanse racecompetitie. Rinus komt uit voor Ed Carpenter Racing en maakt op 15 maart zijn debuut tijdens de Grand Prix in Saint Petersburg, in de staat Florida.

Voetbalster Desiree van Lunteren stopt als international

Desiree van Lunteren zet een punt achter haar interlandcarrière. De 84-voudig international is als rechtsback een vaste waarde in Oranje, maar ze heeft op 26-jarige leeftijd toch besloten om te stoppen. "Je beslist dit niet van de ene op de andere dag, je groeit er als het ware naartoe. Ik zou mezelf, en zeker het team, tekortdoen als ik er niet meer voor 100 procent voor ga", motiveert Desiree Van Lunteren, die wel bij haar club Ajax actief blijft, haar beslissing.

Dit jaar kwam Desiree in alle twintig interlands van de 'Leeuwinnen' in actie. Ze haalde met Oranje de finale van het WK in Frankrijk, waarin de Amerikaanse voetbalsters te sterk waren (0-2). Twee jaar geleden veroverde Desiree Van Lunteren met de nationale ploeg in eigen land de Europese titel.

View this post on Instagram

8⃣4⃣ interlands EK 2013 WK 2015 EK 2017 🥇 WK 2019 🥈 #DeesBedankt

A post shared by OranjeLeeuwinnen (@oranjeleeuwinnen) on Nov 21, 2019 at 5:12am PST

Curlers eindigen als achtste op EK

Onze curlers sluiten het EK in Helsingborg af als achtste. De ploeg van skip Jaap van Dorp verloor de laatste groepswedstrijd van Noorwegen met 5-4. TeamNL won in Zweden drie duels en verloor er zes. De achtste plaats geeft recht op deelname aan het WK in Glasgow, in maart 2020.

Luiten boven par in Dubai

Joost Luiten staat na de eerste dag van het slottoernooi van de Europese Tour in Dubai in de onderste regionen. De 33-jarige golfer liep op de Jumeirah Golf Estates een rondje van 74 slagen, twee boven par en elf meer dan lijstaanvoerder Mike Lorenzo-Vera.

Woensdag 20 november

Tennissers uitgeschakeld in Davis Cup 

De tennissers hebben tijdens de Davis Cup Finals ook hun tweede ontmoeting verloren, waardoor uitschakeling een feit is. Groot-Brittannië was in Madrid met 2-1 te sterk voor Oranje. In het beslissende dubbelspel redden Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer het niet tegen Jamie Murray en Neal Skupski: 4-6 6-7 (6).

Eerder op de dag had Tallon Griekspoor in het eerste enkelspel in een spannende driesetter verloren van Andy Murray en had vervolgens Robin Haase in drie sets gewonnen van Daniel Evans.

Na de 2-1-nederlaag tegen Kazachstan op dinsdag moest Nederland ruim winnen van de Britten om nog kans te maken op een plek bij de beste acht van de finaleweek van het landentoernooi. Alleen de zes groepswinnaars en de twee beste nummers 2 gaan door naar de kwartfinales.

Curlingmannen verliezen van Italië

De curlers hebben bij de EK in Helsingborg niet kunnen winnen van Italië. De heren gingen in de verlenging onderuit: 7-6. De ploeg van skip Jaap van Dorp leidde na het vierde end nog met 4-2. In het negende end nam Italië een voorsprong (6-5) waarna Nederland in het tiende end alsnog gelijkmaakte. In het extra end kwam alleen Italië tot scoren.

Met drie overwinningen en vijf nederlagen zakte ze naar de achtste plek. De curlingmannen sluiten donderdag de groepsfase af met de wedstrijd tegen Noorwegen. Het team van bondscoach Shari Leibbrandt heeft zich in Zweden al wel geplaatst voor de WK in maart in Glasgow, maar kan bij de EK de halve finales niet meer halen.

Tennisser Tallon Griekspoor laat kans op stunt liggen 

De tennissers lijken een plaats in de kwartfinales van de Daviscup Finals te kunnen vergeten. Tallon Griekspoor was woensdag in de ontmoeting met Groot-Brittannië heel dicht bij een stunt tegen Andy Murray. De 23-jarige Amsterdammer liet de voormalige nummer één van de wereld echter ontsnappen in Madrid: 7-6 (7) 4-6 6-7 (5). In de tiebreak van de derde stond Tallon Griekspoor met 4-1 voor. Murray sloeg op zijn eerste wedstrijdpunt toe.

In de tweede partij tegen de Britten speelt Robin Haase tegen Daniel Evans.

Tisha Volleman naar wereldbeker turnen Cottbus 

Turnster Tisha Volleman doet komend weekeinde mee aan de wereldbekerwedstrijd in Cottbus. De Eindhovense is alsnog aan het deelnemersveld toegevoegd, meldt de KNGU. 

Tisha Volleman verzekerde zich afgelopen weekeinde met Topturnen Zuid nog van de Nederlandse teamtitel. In Duitsland zal ze in actie komen op de onderdelen brug, balk en vloer. Sara van Disseldorp, Jermain Grünberg en Bram Verhofstad zijn de andere Nederlandse deelnemers.

Dinsdag 19 november

Waterpolovrouwen via strafworpen langs Italië

Onze waterpolosters hebben hun eerste duel in de World League gewonnen. De wedstrijd tegen Italië, gespeeld in Florence, eindigde in 12-12 en in de strafworpenserie was Oranje met 4-2 te sterk.

De waterpolovrouwen spelen in de World League in de Europese poule een halve competitie van zes wedstrijden. De beste vier landen gaan door naar de Super Final, die in juni wordt gespeeld. Italië won eerder dit jaar zilver in de World League.

Dubbelslag voor curlers op EK

De Nederlandse curlingmannen hebben het dinsdag op het EK in de Zweedse stad Helsingborg goed gedaan. Na de nipte overwinning vroeg in de middag tegen Denemarken (7-6) was Oranje in de avonduren duidelijk te sterk voor Rusland. De ploeg van skip Jaap van Dorp zegevierde met 12-4.

Met drie overwinningen en vier nederlagen klom Nederland naar de gedeelde zesde plaats. Het team van bondscoach Shari Leibbrandt is in Zweden al zeker van een plaats bij de eerste acht. Daardoor heeft Oranje het begeerde ticket voor het WK in maart in Glasgow vroegtijdig veiliggesteld.

Sven Kramer niet in actie op wereldbeker in Polen

Sven Kramer heeft na overleg met de ploegleiding van Team Jumbo-Visma besloten om komend weekeinde niet deel te nemen aan de tweede wereldbeker schaatsen in Polen. De viervoudig olympisch schaatskampioen ondervindt momenteel te veel last van zijn rug. 

"Het is enorm balen, ik dien het te accepteren en verleg mijn focus op het herstel van mijn rug en trainen om weer in de juiste vorm te komen", laat Sven weten.

Tennismannen moeten buigen voor Kazachstan

Onze tennissers hebben de ontmoeting met Kazachstan in de Daviscup Finals met 2-1 verloren. In het beslissende dubbelspel moesten Robin Haase en Jean-Julien Rojer buigen voor Alexander Boeblik en Michail Koekoesjkin. Het werd 6-4, 7-6.

Robin had eerder in het enkelspel in drie sets gewonnen, terwijl Botic het eerste duel had verloren.

Jasper Brunsmann onder het mes na zware valpartij

Voor shorttracker Jasper Brunsmann lijkt het schaatsseizoen nu al voorbij. De Nederlandse kampioen op de 500 meter heeft dinsdag een operatie ondergaan na een zware valpartij onlangs bij wedstrijden om de KNSB Cup in Utrecht. 

"Er zijn twee pezen kapot, waaronder ook een stukje spier. Een pees is helemaal door, de andere voor de helft", licht Jasper toe op schaatsen.nl. Ook het kapsel op zijn knie is kapot en is er een stukje van zijn dijbeen afgebroken. Na de ingreep zal Jasper enkele maanden moeten revalideren. Hij rekent er zelf niet meer op dat hij dit seizoen, dat tot half maart duurt, nog in actie komt.

Robin Haase zet tennismannen op gelijke hoogte

Robin Haase heeft de stand gelijkgetrokken in de ontmoeting met Kazachstan tijdens de Daviscup Finals: 1-1. De kopman van de onze ploeg won in Madrid in een spannende driesetter van Alexander Boeblik. Het werd 7-5, 3-6, 7-6. Haase miste op 5-4 een matchpoint, maar sloeg in de tiebreak alsnog toe.

Eerder op de dag verloor Botic van de Zandschulp met 6-2, 6-2 van Michail Koekoesjkin.

Curlers via Denen naar tweede zege

De Nederlandse curlingmannen hebben hun tweede overwinning geboekt op het EK in Helsingborg. Het team van skip Jaap van Dorp won in de Zweedse stad met 7-6 van Denemarken. Bij het ingaan van het laatste end stond het 6-6. Wouter Gösgens wist met de laatste steen de winst binnen te halen. Oranje staat na zes speelronden op twee winstpartijen en vier keer verlies.

Tennissers op achterstand tegen Kazachstan

Onze tennissers staan met 1-0 achter tegen Kazachstan in de finaleweek van de Daviscup in Madrid. Botic van de Zandschulp werd in het eerste enkelspel verslagen door Michail Koekoesjkin. De 24-jarige Veenendaler verloor in twee sets van de Kazachse nummer 67 van de wereld: 2-6, 2-6. Robin Haase kan later vandaag de tennissers op gelijke hoogte brengen.

Sanne Vermeer lang uit de roulatie door gescheurde hamstring

Judoka Sanne Vermeer staat waarschijnlijk zes tot negen maanden langs de kant. Sanne heeft afgelopen weekend in Lissabon haar hamstring afgescheurd, bleek uit nader onderzoek. "Het is moeilijk te bevatten wat er is gebeurd", reageert Sanne. "Dit jaar verliep tot nu toe super goed. In één klap komt daar nu vroegtijdig een einde aan. Het enige wat ik nu kan doen is me volledig focussen op mijn revalidatie en nog sterker terugkomen."

Maandag 18 november

Curlers leggen het af tegen Schotland en Zweden

De curling-mannen hebben maandag hun beide duels verloren op het EK. 's Ochtends legde de ploeg van bondscoach Shari Leibbrandt het af tegen Schotland, dat met 9-3 zegevierde. Later op de dag volgde een 10-3 nederlaag tegen wereldkampioen en gastland Zweden. Morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen voor onze curlers. Dan treffen zij Denemarken en Rusland.

Sven Kramer meldt zich af voor de 1500 meter in Polen

Sven Kramer doet komend weekeinde bij de wereldbekerwedstrijd in Tomaszów Mazowiecki in Polen alleen mee op de 5000 meter en op de ploegachtervolging. De viervoudig olympisch kampioen heeft zich afgemeld voor de 1500 meter. Douwe de Vries neemt op die afstand zijn plaats in.

Sven eindigde vrijdag bij de wereldbekerontmoeting in Minsk als dertiende op de 5 kilometer. De veelvoudig kampioen heeft aanhoudende fysieke problemen. Ruim een maand terug werd de Fries in Inzell op zijn fiets aangereden door een auto. 

Luiten klimt acht plekken op wereldranglijst

Golfer Joost Luiten heeft een mooie sprong gemaakt op de mondiale ranking. Dankzij zijn tiende plek op de Nedbank Golf Challenge in Zuid-Afrika ging hij van de 91ste naar de 83ste plaats op de wereldranglijst. Voor Joost was het zondag zijn eerste toptien-notering sinds september, toen hij gedeeld tiende werd op de KLM Open.

Vier speelsteden voor Pro League hockey 

Onze hockeyteams werken komend jaar hun Pro League-duels achtereenvolgens af in Rotterdam, Den Bosch, Utrecht en Amsterdam. De nationale mannen- en vrouwenploegen van Nieuw-Zeeland, Australië, Groot-Brittannië en Duitsland zijn de tegenstanders van de ploegen van Max Caldas en Alyson Annan. Op donderdag 19 maart staat het eerste duel op het menu; dan spelen onze hockeyvrouwen in Rotterdam tegen Nieuw-Zeeland.

 

 

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams