ANP 405109463

Weekblog TeamNL: Suzanne Schulting heerst op EK shorttrack

26 januari 2020
Redactie

Onze sporters komen deze week weer over de hele wereld in actie. Lees hier de belangrijkste uitslagen en het laatste nieuws.

Zondag 26 januari

Suzanne Schulting met groot machtsvertoon naar allroundtitel

Suzanne Schulting is met groot machtsvertoon Europees kampioen allround geworden. De shorttrackster, die zaterdag al twee afstanden won, was zondag in Debrecen ook de beste op de 1000 meter. Hierdoor was zij voorafgaand aan de superfinale al niet meer in te halen voor de concurrentie.

Ook Lara van Ruijven was succesvol op de 1000 meter. De Westlandse eindigde achter haar landgenote als tweede. Na de enerverende superfinale - met vier penalties - kwam Lara nipt tekort voor het podium in het overall-klassement; ze verlaat Hongarije als nummer vier.

Hockeysters met monsterscore langs Verenigde Staten

Onze hockeysters hebben zondagavond Amerika afgedroogd in de Pro League. Na zestig minuten stond er een 9-0 eindstand op het bord in speelstad Chapel Hill. Felice Albers en Lidewij Welten waren beiden driemaal trefzeker. Frederique Matla, Ginella Zerbo en Maria Verschoor zorgden voor de overige goals.

De wereldkampioen zou eigenlijk een tweeluik spelen met de VS, maar het eerste duel werd afgelast vanwege het overlijden van de teammanager van de Amerikaanse ploeg. 

Relay levert goud en zilver op

De shorttrackers hebben de EK in Hongarije op een gepaste manier afgesloten. Op de relay wonnen onze vrouwen het goud. De gesmeerde machine van Rianne de Vries, Lara van Ruijven, Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof imponeerde en bleef naaste concurrent Italië voor.

Direct daarna gingen ook de mannen als een speer. Dylan Hoogerwerf, Dennis Visser, Daan Breeuwsma en Itzhak de Laat gingen lang aan kop, maar werden in de slotfase voorbijgestreefd door Hongarije en Rusland. De Hongaren werden echter gediskwalificeerd, waardoor er geen bronzen maar zilveren medailles werden omgehangen bij ons kwartet.

Marc Houtzager slaat toe bij Jumping Amsterdam

Marc Houtzager heeft zondag toegeslagen voor eigen publiek. Hij was bij Jumping Amsterdam de beste in de wereldbekerwedstrijd voor springruiters. Met zijn paard Dante legde Marc het parcours het snelste af van de foutloze deelnemers. Harrie Smolders maakte het Nederlandse feestje compleet door tweede te worden. Maikel van der Vleuten en Jeroen Dubbeldam werden respectievelijk zesde en zevende.

 

Mathieu van der Poel en Annemarie Worst winnen in Hoogerheide

Mathieu van der Poel heeft voor de vijfde keer de wereldbekercross in Hoogerheide in gewonnen. De alleskunner op de fiets won dit seizoen alle crossen om de wereldbeker waarin aan de start verscheen. 

View this post on Instagram

@mathieuvanderpoel wins the world cup in Hoogerheide! 🙌 #AlpecinFenix

A post shared by Alpecin-Fenix (@alpecinfenix) on Jan 26, 2020 at 7:33am PST

Annemarie Worst was de beste bij de vrouwen. Door deze zege legde veldrijdster uit Nunspeet beslag op het eindklassement. Daarin ging Ceylin Del Carmen Alvarado tot vandaag aan de leiding, maar de Rotterdamse met Dominicaanse roots ging in de slotfase van de koers onderuit, waardoor vandaag zij geen punten pakte. 

Itzhak de Laat grijpt net naast podium op EK

Itzhak de Laat is vierde gewonnen op de EK in Debrecen. Op de afsluitende superfinale werd hij derde, maar dat was niet genoeg om in het eindklassement ook op het podium te komen. Eerder op de dag was Itzhak vierde geworden op de 1000 meter.

Daan Breeuwsma werd vijfde op de 1000 meter. In de superfinale finishte hij als zesde. Het leverde de routinier een zevende plak op in het eindklassement.

Laurine van Riessen en Jan Willem van Schip winnen in Canada

Baanwielrenners Laurine van Riessen en Jan Willem van Schip hebben in het Canadese Milton allebei een wereldbekerwedstrijd gewonnen. Laurine was iedereen de baas op de sprint. Het was voor haar de eerste keer dat ze op dit onderdeel zegevierde op een wereldbeker.

Ook Jan Willem had een primeur; hij won voor het eerst op dit niveau een wedstrijd op het omnium. In Milton won de Utrechter de temporace en werd hij tweede op de afvalkoers, scratch en de puntenkoers. 

Ferry Weertman wint wederom in Australië 

Openwaterzwemmer Ferry Weertman heeft bij de Australische kampioenschappen na de 10 kilometer ook de 5 kilometer op zijn naam geschreven. De olympisch kampioen van Rio de Janeiro 2016 was met 56.00,24 minuten duidelijk de snelste in Adelaide. Hij bleef de Canadees Jon McKay bijna 19 seconden voor.

Zaterdag 25 januari

Waterpolosters vierde op EK na verlies op Hongarije 

De waterpolosters zijn zaterdag als vierde geëindigd op het EK. Gastland Hongarije was met 10-8 te sterk en ging er met het brons vandoor. De ploeg van bondscoach Arno Havenga stond in het begin van de wedstrijd nog met 5-7 voor. 

De nederlaag is de tweede in drie dagen voor de ploeg. Als de waterpolosters donderdag van Rusland hadden gewonnen, hadden ze zich geplaatst voor de Olympische Spelen. De formatie ging echter na strafworpen ten onder.

Zevende plek voor 470-zeilsters Zegers & Berkhout bij World Cup Miami

Het Nederlandse 470-duo Afrodite Zegers & Lobke Berkhout heeft de World Sailing World Cup in Miami  afgesloten op een zevende plaats overall. De dames gingen vanuit een 6e plaats de medalrace in met nog kans op de medailles, maar kwamen de medalrace als 9e over de finishlijn na tegenslag bij de start.

Golfster Anne van Dam heeft off-day en zakt weg

Anne van Dam zakt weg tijdens 'moving day' in Boca Raton. Na een teleurstellende derde ronde (76 voor +4) is de Arnhemse ver weggezakt en morgen zal ze dan ook in een van de vroege groepen starten aan de slotdag van de Gainbridge LPGA.

Judoka Tessie Savelkouls start 2020 met zilveren medaille 

Judoka Tessie Savelkouls is het jaar begonnen met het veroveren van een zilveren medaille op de Grand Prix in Tel Aviv. In de zwaarste damesklasse moest ze in de finale haar meerdere erkennen in Romane Dicko uit Frankrijk. 

In Israël kwam Jesper Smink in actie in de categorie onder 90 kilogram. Hij eindigde na vier partijen op de zevende plaats. Ilona Lucassen, Natascha Ausma (-78 kg), Simeon Catharina, Jelle Snippe (-100 kg) en Jur Spijkers (+100 kg) kwamen in het ochtendblok niet verder dan de voorronden.

Favoriet Suzanne Schulting grijpt twee keer goud op EK shorttack

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft tijdens de EK shorttrack in Hongarije met overmacht het goud gegrepen op de 1500 en de 500 meter. In Debrecen won ze dit weekend vooralsnog elke race waaraan ze meedeed. In het klassement om de allroundtitel heeft de Groningse nu 47 punten voorsprong op de Italiaansen Arianna Fontana en Martina Valcepina.

De relayteams van bondscoach Jeroen Otter hebben zich beide geplaatst voor de EK-finale van zondag.  

Indrukwekkende Itzhak de Laat grijpt EK-zilver op 1500 meter 

De Nederlandse shorttracker Itzhak de Laat heeft bij de EK in Hongarije zilver veroverd op de 1500 meter. Hij moest in de finale alleen de Hongaar Shaoang Liu voorrang verlenen. De Israëliër Vladislav Bykanov pakte brons.

Edward Gal derde in Kür op muziek bij Jumping Amsterdam

Edward Gal en GL​OCK’s Zonik N.O.P. gaven vandaag in de kür op muziek bij Jumping Amsterdam een optreden van formaat. Het duo werd in de wereldbekerkwalificatieproef beloond met de hoogste score die het paar tot dusver kreeg, 85.385%. Edward Gal moest enkel wereldtoppers Isabell Werth en Charlotte Dujardin voor zich dulden.   

Mathieu van der Poel ook de beste in Kasteelcross

Mathieu van der Poel heeft wederom een zege toegevoegd aan zijn indrukwekkende erelijst. In Zonnebeke  bleef de wereldkampioen Wout van Aert uit België voor. Voor Wout Van Aert, die pas in december zijn rentree maakte na lang blessureleed, is het zijn eerste podiumplaats van het veldritseizoen. 

Tafeltennissters missen kwalificatie voor de Olympische Spelen 

De Nederlandse tafeltennissters gaan komende zomer niet als team naar de Olympische Spelen van Tokio. Oranje verloor bij het kwalificatietoernooi in het Portugese Gondoma in de herkansingen van Portugal. Het gastland won met 3-2 dankzij winst van Yu Fu in de beslissende vijfde partij op Kim Vermaas: 11-2 11-8 11-9.

Kiki Bertens naar vierde ronde Australian Open

Kiki Bertens heeft voor het eerst in haar loopbaan de achtste finales gehaald van de Australian Open. De Wateringse won in de derde ronde met 6-2, 7-6 (3) van Zarina Dijas uit Kazachstan. In de volgende ronde treft ze de Spaanse Garbiñe Muguruza. 

Openwaterzwemmer Ferry Weertman snelste in Australië

Olympisch kampioen Ferry Weertman heeft bij de Australische kampioenschappen in Adelaide de 10 kilometer gewonnen. De openwaterzwemmen finishte in 1 uur, 55 minuten en 45,2 seconden. Hij bleef de Amerikaan Jordan Wilimovsky en de Australiër Nick Sloman voor.

Robin Haase naar finale Bangkok

Robin Haase heeft bij zijn tweede poging wel de finale bereikt van een challengertoernooi in Bangkok. De Hagenaar, die zich terug wil knokken naar de top 100 van de wereld, verloor vorige week in de tweede ronde van de Italiaan Andrea Arnaboldi. Hij bleef in de Thaise hoofdstad waar deze week nog een toernooi wordt gehouden. Daarin was hij zaterdag in de halve finales te sterk voor de Fransman Hugo Grenier: 7-6 6-3.

Tennisster Demi Schuurs onderuit tegen Coco Gauff en Catherine McNally

Voor de tennissters Demi Schuurs en Kveta Peschke zit het vrouwendubbeltoernooi op de Australian Open erop. De Amerikaanse tieners Coco Gauff en Catherine McNally waren in de tweede ronde in twee sets te sterk voor het Nederlands/Tsjechische koppel. De setstanden waren 6-3 en 6-4.

Duo Daria Danilova en Michel Tsiba zestiende op EK kunstrijden

Het nieuwe Nederlandse paar bij het kunstrijden, Daria Danilova (17) en Michel Tsiba (21), heeft zich bij de vrije kür van de EK kunstrijden niet meer kunnen verbeteren. Het jeugdige koppel begon in het Oostenrijkse Graz met een zestiende plaats aan de vrije kür en bleef op die plaats staan.

Vrijdag 24 januari

Niki Wories niet naar vrije kür op EK kunstrijden

Kunstrijdster Niki Wories heeft zich bij de Europese kampioenschappen kunstrijden in Graz niet weten te plaatsen voor de vrije kür. Niki kwam in de korte kür tot de 35e plaats, waar een plaats bij de eerste 24 nodig was.

Dafne Schippers slaat indoorseizoen over

Dafne Schippers komt deze winter niet in actie tijdens indoorwedstrijden. "Ik heb meer tijd tijd nodig om in topvorm te komen, laat Dafne op de laatste dag van haar trainingskamp in Zuid-Afrika liet weten. De atlete zou in februari in Düsseldorf en Berlijn aan de start verschijnen. 

Emmelie Scholtens derde Grand Prix Jumping Amsterdam

Dressuuramazone Emmelie Scholtens is vrijdag derde geworden bij de Grand Prix van Jumping Amsterdam. Met haar paard Desperado kwam ze tot een score van 77,870. Nationaal kampioen Edward Gal werd met Glock's Zonik vijfde (76,587).

Golfer Joost Luiten in tweede ronde wederom baangemiddelde

Joost Luiten heeft op de Dubai Desert Classic ook zijn tweede ronde afgelegd in het baangemiddelde van 72 slagen. De golfer kwam tot vier birdies en vier bogeys. 

Rojer klaar in dubbelspel Australian Open, Schuurs wel door

Jean-Julien Rojer is in de tweede ronde van het dubbelspel op de Australian Open blijven steken. Samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau liet hij zich verrassen door de Australiërs Max Purcell en Luke Saville, die werden toegelaten met een wildcard: 6-7 (2) 6-4 4-6.

In het vrouwendubbelspel wist Demi Schuurs zich te plaatsen voor de tweede ronde. Samen met de Tsjechische Kveta Peschke was de Limburgse met 6-4 6-2 de Hongaarse Fanny Stollar en Dajana Jastremska uit Oekraïne de baas.

Donderdag 23 januari 

Drie overwinningen Jeroen Kampschreur in Kransja Gora

In de derde wereldbekerwedstrijd van dit seizoen wist para-alpineskiër Jeroen Kampschreur zijn eerste WB-overwinning van 202 te boeken. Sterker, de vijfvoudig wereldkampioen sloeg de afgelopen dagen drie keer toe in Kranjska Gora. De zitskiër won in de Sloveense sneeuw twee keer de reuzenslalom en schreef vandaag de afsluitende slalom op zijn naam. Niels de Langen werd twee keer derde op de reuzenslalom.

Rusland houdt waterpolosters uit EK-finale

De Nederlandse waterpolosters zijn er niet in geslaagd de finale te bereiken van het EK in Boedapest. De titelverdediger verloor in een enerverende halve finale van Rusland na strafworpen. Na reguliere speeltijd was de stand 7-7. Bij het nemen van de strafworpen misten Dagmar Genee en Sabrina van der Sloot, terwijl de Russinnen feilloos waren.

Het missen van de finale betekent dat de ploeg van bondscoach Arno Havenga zich nog niet heeft geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokio. Met goud was een ticket zeker en een finaleplaats had mogelijk ook nog een startbewijs kunnen opleveren.

De onttroonde kampioen krijgt op het olympisch kwalificatietoernooi in maart in Italië de laatste kans om zich alsnog voor Tokio te plaatsen.

Cheryl Maas zesde op slopestyle in Seiser Alm

Snowboardster Cheryl Maas is bij de wereldbekerwedstrijd slopestyle in het Italiaanse Seiser Alm als zesde geëindigd. De 35-jarige Nederlandse snowboardster kwam in haar beste van twee runs tot 64,86 punten. Het is de beste prestatie van Maas dit seizoen.

Tafeltennissters missen eerste kans op Spelen

Onze tafeltennissters hebben hun eerste kans om zich als team te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio niet kunnen verzilveren. In de achtste finales van het olympisch kwalificatietoernooi in Gondomar was Singapore met 3-2 te sterk. Tijdens het evenement in Portugal zijn negen deelnamebewijzen te vergeven. De eerste acht zijn voor de kwartfinalisten. We strijden nu met de resterende zeven verliezers uit de finaleronde om het negende ticket voor Tokio.


Luiten geeft goede start weg in Dubai

Golfer Joost Luiten heeft de eerste ronde van de Dubai Desert Classic afgelegd in 72 slagen, precies het baangemiddelde. De 34-jarige Rotterdammer wist op zijn eerste negen holes drie birdies te slaan, maar hij gaf zijn mooie uitgangspositie weer uit handen. Met drie bogeys op de laatste zes holes eindigde hij op par.

Tsjakadoea en Verhagen snel klaar in Tel Aviv

Judoka's Tornike Tsjakadoea en Sanne Verhagen zijn bij de Grand Prix in Tel Aviv al vroeg uitgeschakeld. Beide judoka's van TeamNL bleven in de tweede ronde steken op het toernooi in Israël.

Bertens naar derde ronde Australian Open

Kiki Bertens heeft de derde ronde bereikt op de Australian Open. De 28-jarige Nederlandse speelde grillig, maar ze wist de Australische Arina Rodionova wel in twee sets te verslaan: 6-3 7-5. De tennisster van TeamNL neemt het in de volgende ronde in Melbourne op tegen Zarina Dijas uit Kazachstan, die de Russin Anna Blinkova uitschakelde (4-6 6-3 6-4). 

Matwé Middelkoop en Sander Arends zijn op de Australian Open uitgeschakeld. De Nederlandse dubbelspecialisten verloren met hun partners in de eerste ronde.

Woensdag 22 januari 

Kunstrijders naar finale vrije kür

Onze kunstrijders Daria Danilova (17) en Michel Tsiba (21) hebben zich bij de EK kunstrijden net geplaatst voor de vrije kür op vrijdag. Het jeugdige koppel van TeamNL eindigde met een puntentotaal van 46,10 op de zestiende plaats in de korte kür. Dat was precies voldoende voor deelname aan de EK-finale. Eerder op woensdag haalde Thomas Kennes de EK-finale niet. In de korte kür eindigde hij als 33e.


Van Puffelen en De Voogd uit olympische selectie

De hockeyers Diede van Puffelen (Rotterdam) en Bob de Voogd (Braxgata) maken niet langer deel uit van de olympische trainingsgroep voor de Olympische Spelen van Tokio. Bondscoach Max Caldas heeft de spelers te kennen gegeven dat ze niet in aanmerking komen voor het topevenement van komende zomer.

Tafeltennissters winnen van Servië op OKT 

De Nederlandse tafeltennissters zijn het olympisch kwalificatietoernooi voor landenteams in Portugal voortvarend begonnen. De ploeg van de spelende bondscoach Li Jiao won met 3-0 van Servië. Donderdag is de tweede wedstrijd tegen Singapore, de nummer drie van de plaatsingslijst. Bij winst is Oranje zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio.

Tweede olympische medaille voor snowboardster Melissa Peperkamp

Op het onderdeel Big Air van het freestyle snowboarden bij de Jeugd Olympische Spelen heeft Melissa Peperkamp een bronzen plak binnen gesleept. Dit is na het zilver op de Slopestyle haar tweede medaille op deze Spelen. 

Op het laatste onderdeel waar Talent TeamNL dit evenement aan de start stond, stond Melissa direct na de eerste run al op medaillekoers. Met een score van 80,75 vond ze zich terug op de derde plaats. Met de tweede run kwam daar 69,25 punten bij, bij de derde en laatste run viel ze. De beste twee scores tellen mee voor het eindresultaat. Met 150,00 punten eindigde Melissa achter de Japanse Asanuma en de Duitse Morgan, op de derde plaats.

Tennisster Arantxa Rus verliest in tweede ronde Australian Open 

Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van de Australian Open niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen de Amerikaanse Madison Keys. De nummer 10 van de plaatsingslijst versloeg de Nederlandse, tegenwoordig de mondiale nummer 93, met 7-6 (3) 6-2.

Rus (29) verweerde zich knap tegen de US Open-finaliste van 2017. Ze stond in de eerste set geen enkele servicebreak toe en had een goed antwoord op de krachtige 'groundstrokes' van de nummer 11 van de wereld, vijf jaar geleden nog halvefinaliste in Melbourne. In de tweede set ging het rap en Rus besloot de partij met een dubbele fout.

Zware handblessure wereldkampioen BMX Twan van Gendt

De olympische droom van BMX'er Twan van Gendt is in gevaar gekomen door een zware handblessure. De regerend wereldkampioen BMX is zeker acht tot twaalf weken uitgeschakeld en mist sowieso de eerste twee wereldbekerwedstrijden in Australië in februari, waar belangrijke punten voor de olympische ranking zijn te verdienen.

Shorttrack-goud voor Diede van Oorschot

Met een internationaal team heeft shorttrackster Diede van Oorschot bij de Jeugd Olympische Spelen een gouden medaille gewonnen op het onderdeel mixed NOC team relay. Samen met een Koreaanse, een Japanner en een Amerikaan finishte ze in een tijd van 4:12.378 vlak voor het tweede team.

Het team met Michelle Velzeboer kreeg een penalty in de B-finale, Jenning de Boo had zich niet geplaatst voor de halve finales.

De te schaatsen afstand voor de mixed NOC team relay is 3000 meter. De teams bestaan uit vier shorttrackers van verschillende nationaliteiten, steeds twee jongens en twee meisjes.

Waterpoloërs sluiten EK af met ruime zege op Malta

De waterpolomannen hebben het EK in Boedapest afgesloten met een ruime overwinning. De ploeg won met 19-9 van Malta en beëindigde daarmee de titelstrijd op de 15e en voorlaatste plaats. De waterpoloërs hoopten vooraf op een plek in de top 8 van het EK. De ploeg van bondscoach Harry van der Meer begon het toernooi met een overwinning op Roemenië (9-8), maar verloren daarna van Rusland (9-15) en olympisch kampioen Servië (4-11). De ploeg eindigde op basis van de onderlinge resultaten onderaan in de poule en moest strijden om de plekken 13 tot en met 16. 

Tennisser Koolhof naar tweede ronde dubbelspel Australian Open 

Wesley Koolhof heeft zich op de Australian Open geplaatst voor een plek in de tweede ronde. De tennisser vormt een duo met de Kroatische Nikola Mektic. In twee sets 6-3 7-6 (6) waren de heren te sterk voor Laslo Djere uit Servië en de Italiaan Marco Cecchinato. Wesley Koolhof en zijn nieuwe dubbelpartner zijn als vijfde geplaatst. Ze vormen voor het eerst een duo op een grandslamtoernooi. 

Dinsdag 21 januari 

Waterpolosters overtuigend naar halve finale EK

Onze waterpolosters hebben zich overtuigend geplaatst voor de halve finales van het Europees kampioenschap. In de kwartfinale won de equipe van bondscoach Arno Havenga met grote cijfers van Slowakije. In Boedapest werd het 22-2.

Peperkamp als tweede naar finale big air

Snowboardster Melissa Peperkamp heeft zich bij de Jeugd Olympische Spelen in Lausanne als tweede gekwalificeerd voor de finale van het nieuwe onderdeel freestyle big air. Haar eerste sprong was goed voor 82.00 punten. Daarmee verschafte ze zich toegang tot de eindstrijd, achter de Duitse Annika Morgan. De tweede run werd onderbroken vanwege enkele valpartijen; de twaalf snowboardsters met de hoogste scores in de eerste run gingen door naar de finale, die morgen wordt gereden.

Rus en Bertens naar tweede ronde Australian Open

Kiki Bertens heeft zonder al te veel problemen de tweede ronde bereikt op de Australian Open. De nummer 9 van de plaatsingslijst in Melbourne versloeg de Roemeense Irina-Camelia Begu in twee sets: 6-1 6-4.

View this post on Instagram

First round win @australianopen 💪

A post shared by Kiki Bertens (@kikibertens) on Jan 21, 2020 at 3:17am PST


Ook Arantxa Rus is door naar de tweede ronde van de Australian Open. Ze won haar partij tegen de Poolse Magda Linette, de nummer 43 van de wereld. Rus had er drie sets voor nodig: 1-6 6-3 en 6-4. De partij nam ruim twee uur in beslag.

Tallon Griekspoor is bij zijn debuut op een grandslamtoernooi gestrand in de eerste ronde. De 23-jarige Nederlander was op de Australian Open niet opgewassen tegen de Amerikaanse tennisser Taylor Fritz. In drie sets was het avontuur in Melbourne voorbij voor de geboren Haarlemmer: 3-6 3-6 3-6.

Zeiler Bos zet stap richting Spelen

Laser-zeiler Duco Bos heeft in Melbourne een stap richting de Spelen van Tokyo 2020 gezet. Hij eindigde het internationale topzeil-evenement Sail Melbourne in Australië op de vijfde plek overall (en als vierde land). Duco kwam slechts 1 punt tekort voor een hele nominatie, maar heeft nog twee kansen om zijn nominatie alsnog te voltooien. Rutger van Schaardenburg eindigde op de vijftiende plek en zal de komende twee kansen optimaal moeten benutten om nog kans te maken op deelname aan de Olympische Spelen. 

Maandag 20 januari

Shorttrackster Michelle Velzeboer pakt zilver in Lausanne

Shorttrackster Michelle Velzeboer heeft een zilveren medaille binnengesleept op de 500 meter bij de Jeugd Olympische Spelen. De andere twee Nederlanders die Lausanne aan de start stonden, Diede van Oorschot en Jenning de Boo, zijn in de series uitgeschakeld.

Schoonspringsters Jansen en Van Duijn in World Series

Schoonspringsters Inge Jansen en Celine van Duijn hebben net als vorig jaar een uitnodiging gekregen voor de World Series, een prestigieuze reeks van vier wedstrijden. De World Series zijn bedoeld voor wereld- en olympisch kampioenen en springers uit de top 8 van de wereld. Inge en Celine  staan daar weliswaar niet bij, maar door een aantal afmeldingen mogen ze alsnog meedoen.

Waterpoloërs verliezen op EK van Frankrijk

De Nederlandse waterpoloërs kunnen op het EK maximaal als vijftiende eindigen. De ploeg van bondscoach Harry van der Meer verloor maandag in de strijd om de plekken 13 tot en met 16 van Frankrijk: 8-9 (3-3 2-2 1-2 2-2). Oranje gaat woensdag met Malta uitmaken wie het toernooi als laatste afsluit.



Lees hier het weekblog van TeamNL van week 3.

Gerelateerde artikelen

Toon alle