Lara

TeamNL-update: Toestand van Lara van Ruijven is verslechterd

30 juni 2020
Redactie

Na de lockdown is de sportwereld langzaam weer op gang gekomen. Check ons weekblog voor de laatste updates.

Woensdag 1 juli 

Toestand van Lara van Ruijven is verslechterd

De medische toestand van shorttrackster Lara van Ruijven, die afgelopen week ernstig ziek werd opgenomen in een Frans ziekenhuis, is verslechterd. Haar toestand is nog steeds kritiek, ze vertoont geen tekenen van herstel.Lara, wereldkampioen op de 500 meter, verbleef met de nationale shorttrackselectie in Font Romeu. Eind vorige week werd ze met gezondheidsklachten opgenomen in een ziekenhuis in Perpignan. De diagnose was een auto-immuunreactie, die leidde tot ernstige complicaties, waaronder inwendige bloedingen.

Vanwege die complicaties is Lara twee keer geopereerd, maar dit heeft niet tot verbetering van haar situatie geleid. Ze verblijft nog altijd op de intensive care, waar ze in een kunstmatige coma wordt gehouden. Het is de verwachting dat deze situatie voorlopig niet zal verbeteren.

“Lara vecht momenteel voor haar leven” zegt Jeroen Otter, bondscoach van onze shorttrackers. “Met ongelooflijk veel doorzettingsvermogen heeft ze op het ijs de wereldtitel behaald, maar deze strijd is vele malen zwaarder. We leven allen enorm met haar mee en hopen met heel ons hart dat ze hier goed uitkomt.”

Dinsdag 30 juni

Streep door Dutch Open badminton

De Dutch Open badminton, het grootste internationale badmintonevenement van Nederland, gaat dit jaar niet door. Het toernooi zou van 6 tot en met 11 oktober plaatsvinden in Topsportcentrum Almere.Volgens de organisatie, Badminton Nederland, zijn er op dit moment vanwege de coronapandemie zowel financieel als organisatorisch te veel onzekerheden om dit evenement op een verantwoorde wijze voor te bereiden en te organiseren.

Volgend jaar staat de Dutch Open gewoon weer op de kalender, aldus de organisatie. De editie van 2021 vindt plaats van 12 tot en met 17 oktober.

Maandag 29 juni

Shorttrackster Lara van Ruijven in kritieke toestand in Frans ziekenhuis

Shorttrackster Lara van Ruijven (27) is tijdens een trainingskamp in de Franse Pyreneeën ernstig ziek geworden. Ze is opgenomen in een ziekenhuis in Perpignan. Haar toestand lijkt stabiel maar kritiek. 


 


Vanwege gezondheidsklachten werd Lara eind vorige week in het ziekenhuis opgenomen. De shorttrackster, die op de laatste Winterspelen brons won op de relay, blijkt te kampen met een stoornis aan het auto-immuunsysteem. In de loop van het weekend ontstonden daarbij ernstige complicaties.
 
Lara verblijft voorlopig op de intensive care. “Haar toestand lijkt nu stabiel, maar is nog altijd kritiek”, zegt Jeroen Otter, bondscoach van onze shorttrackers, die sinds vanochtend bij zijn pupil in het ziekenhuis is.

Gerelateerde artikelen