Annemiek van Vleuten NK 2019 Foto RS (1).JPG

TeamNL-update: Van Vleuten wint ook derde koers in Spanje

23 juli 2020
Redactie

Na de lockdown is de sportwereld langzaam weer op gang gekomen. Check ons weekblog voor de laatste updates.

Zondag 26 juli

Van Vleuten wint ook derde koers in Spanje

Annemiek van Vleuten heeft ook de derde wedstrijd na de hervatting van het wielerseizoen gewonnen. De regerend wereldkampioen van Mitchelton-Scott troefde in Durango-Durango Emakumeen Saria, een eendaagse koers over 113 kilometer, landgenote Anna van der Breggen af. Van der Breggen werd tweede op 18 seconden.

Annemiek (37) is ijzersterk uit de coronapauze gekomen. Donderdag schreef ze Emakumeen Nafarroako Klasikoa op haar naam en een dag later was ze ook de beste in Clasica Femenina Navarra.

Vrijdag 24 juli

Van Vleuten ook de sterkste in Clasica Navarra

Wielrenster Annemiek van Vleuten heeft ook Clasica Femenina Navarra op haar naam geschreven. De regerend wereldkampioene was donderdag ook al de beste in Emakumeen Nafarroako Klasikoa, de eerste koers na de uitbraak van het coronavirus.

Tijdens de tweede editie van Clasica Femenina Navarra, een wedstrijd over ruim 122 kilometer, liet de 37-jarige Annemiek de Italiaanse Elisa Longo Borghini ruim een minuut achter zich.

Donderdag 23 juli

Badmintonner Jelle Maas stopt ermee

Jelle Maas stopt na dit seizoen met badminton bij TeamNL. De 29-jarige speler uit Dongen geeft aan dat zijn passie voor badminton wat is weggevloeid. De onzekere toekomst door de uitbraak van het coronavirus heeft een beslissende zet gegeven. 

Jelle is sinds zijn zestiende op Papendal te vinden. Terugkijkend op de afgelopen dertien jaar springen er voor hem twee prestaties uit. "De bronzen medailles met Robin Tabeling op het EK in Huelva (Spanje) in 2018 en de Europese Spelen in Minsk (Wit-Rusland) vorig jaar zijn mijn persoonlijke hoogtepunten. Maar natuurlijk was de zilveren plak met het mannenteam op de EK in Frankrijk ook een fantastische teamprestatie. Daar ben ik trots op."

Zijn dubbelpartner Robin Tabeling zal zich nu tot de Olympische Spelen in Tokio volledig focussen op het gemengddubbel met Selena Piek.

Jelle Maas 2018 ANP.jpg

Van Vleuten hervat seizoen met zege

Wereldkampioene Annemiek van Vleuten heeft de eerste wielerkoers van het hervatte seizoen op haar naam geschreven. De 37-jarige wielrenster van Mitchelton-Scott won de Spaanse wielerkoers Emakumeen Nafarroako Klasikoa, over 118 kilometer tussen Pamplona en Lekunberri, na een korte solo.

Maandag 20 juli

Dafne Schippers voor eerste 200 meter naar Hongarije

Dafne Schippers heeft een atletiekwedstrijd in Hongarije uitgekozen voor haar eerste 200 meter buiten Nederland in dit seizoen. De tweevoudig wereldkampioene op deze sprintafstand doet op 19 augustus mee aan de Gyulai István Memorial in Szekesfehervar, een wedstrijd uit de World Continental Tour.


Dafne liep na de lange coranapauze pas één wedstrijd. Ze deed op 9 juli op Papendal mee aan de zogeheten Inspiration Games. Samen met Marije van Hunenstijn en Nadine Visser kwam ze uit op een alternatieve 3x100 meter estafette.

Op haar agenda staan nog twee wedstrijden in het buitenland. Op 6 september is dat een 100 meter op de Kamila Skolimowska Memorial in het Poolse Chorzow en op 8 september staat ze op de startlijst van een 150 meter tijdens de Gouden Spike in het Tsjechische Ostrava.

Luiten ziet uit vrees voor corona af van major US PGA

Golfer Joost Luiten ziet af van deelname aan het US PGA Championship, het majortoernooi dat van 6 tot en met 9 augustus wordt afgewerkt op Harding Park in Californië. De beste speler van Nederland vreest het coronavirus en wil liever niet eerst twee weken in quarantaine.

"Het US PGA Championship is een major en zo’n toptoernooi wil je natuurlijk altijd heel graag spelen. Maar na lang wikken en wegen heb ik besloten niet naar Amerika te gaan", schrijft Luiten op zijn website. "Het aantal coronabesmettingen loopt nog steeds snel op in Californië en ik zou voor het toernooi twee weken in quarantaine moeten in de VS. De vraag is hoe je kunt presteren in een major als je eerst veertien dagen in een hotel moet blijven. Daarnaast denk ik natuurlijk ook aan mijn gezondheid en, dat zeker ook, aan de gezondheid van de mensen om me heen. Je wilt als je weer naar Nederland terugkomt niet het risico nemen om anderen te besmetten."

Revaliderende Terpstra voorzichtig alweer op de fiets

Wielrenner Niki Terpstra is begonnen aan de revalidatie na zijn zware val in juni, waarbij hij ernstig gewond raakte. De Noord-Hollander werkt onder begeleiding van een fysiotherapeut verder aan zijn herstel. Dat verloopt zo voorspoedig dat hij al weer zijn eerste voorzichtige ritjes op de fiets heeft kunnen maken.

"Het ging niet soepel of snel en ik heb nog een lange weg te gaan, maar de eerste stappen zijn gezet", liet de renner van Total Direct Énergie weten.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde artikelen

Toon alle