Podium WK Wielrennen 2020 Anna En Annemiek

TeamNL-update: Van der Breggen verovert tweede wereldtitel in Imola

26 september 2020
Redactie

De sportwereld is langzaam weer op gang gekomen. Check ons ​​weekblog voor de laatste updates over de sporters van TeamNL.

Zondag 27 september

Dumoulin veertiende op WK

Tom Dumoulin eindigde als veertiende in de wegwedstrijd van het WK wielrennen. In Imola reed Tom een sterke koers, maar kon net niet aanhaken toen zes renners op de laatste klim ervandoor gingen. Van dat zestal veroverde de Fransman Julian Alaphilippe de wereldtitel.

"Ik was goed, maar niet genoeg om met de besten mee te kunnen op die laatste klim", erkende Dumoulin, die vrijdag als tiende was geëindigd in de tijdrit. "Het was een eerlijke klim. Als je de benen had, zat je vooraan en anders niet."

Hij had op de voorlaatste helling, de Mazzolano, hoogstpersoonlijk de ontsnapte Tourwinnaar Tadej Pogacar achterhaald. "Het was mijn bedoeling daar een mooi groepje mee te krijgen. Maar ik kwam alleen met hem te zitten en bij hem was het beste eraf. Toen er in de finale werd aangevallen, kon ik net niet mee. Ik had last van krampen, maar dat heeft de helft van het peloton op dat moment. Dat heeft gewoon met vorm te maken. Ik denk dat de allerbesten in koers er minder last van hadden."

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen