ANP 425424360

TeamNL-update: Wesley Koolhof pakt hoofdprijs op ATP Finals

01 november 2020
Redactie

Check ons ​​weekblog voor de laatste updates over de sporters van TeamNL.

Zondag 22 november

Wesley Koolhof pakt hoofdprijs op ATP Finals

Wesley Koolhof heeft zondag de dubbelfinale van de ATP Finals gewonnen. Met zijn Kroatische partner Nikola Mektic versloeg hij de Oostenrijker Jürgen Melzer en de Fransman Edouard Roger-Vasselin. Een supertiebreak bracht de beslissing in het enerverende duel: 6-2, 3-6, 10-5. Wesley Koolhof en Nikola Mektic waren in speelstad Londen als vijfde geplaatst. Het was de eerste toernooizege voor het duo dat eerder dit jaar de finale van de US Open haalde. Wesley is na Jacco Eltingh, Paul Haarhuis en Jean-Julien Rojer de vierde Nederlander die de ATP Finals op z'n naam schrijft.

Zaterdag 21 november

Tennisser Wesley Koolhof naar dubbelfinale ATP Finals

Wesley Koolhof heeft samen met zijn Kroatische dubbelpartner Nikola Mektic de finale bereikt van de ATP Finals. Het tennisduo won in Londen de partij tegen de Spanjaard Marcel Granollers en de Argentijn Horacio Zeballos in twee sets: 6-3 6-4. De tegenstander in de finale komt uit de partij tussen de Oostenrijker Jürgen Melzer en de Fransman Edouard Roger-Vasselin en de Amerikaans/Britse combinatie Rajeev Ram en Joe Salisbury.

Wesley bereikte met zijn dubbelpartner eerder dit jaar de finale van de US open en op Roland Garros reikten ze tot de laatste vier. Ze kunnen deze week in Londen hun eerste titel veroveren.

Zevende plaats voor Noël van 't End en Jur Spijkers op EK judo

Op de laatste dag van de Europese kampioenschappen judo in Praag zijn de Nederlandse judoka's er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het finaleblok. In de herkansingen verloor zowel Noël van 't End (-90 kg) als Jur Spijkers (+100 kg), waardoor ze op de zevende plaats eindigden. Noël, de huidig wereldkampioen in zijn klasse, was in de eerste ronde vrijgeloot en begon met een sterk optreden tegen de Tsjech Jiri Petr. Tegen de Georgiër Beka Gviniasjivili ging het in de kwartfinale mis, waardoor Noël doorschoof naar de herkansingsronde. Op straffen won vervolgens zijn Turkse tegenstander Mihael Zgank. 

EK-debutant Jur verraste bij de zwaargewichten met het bereiken van de laatste acht, nadat hij de Slowaak Marius Fizel en de Oekrainer Yakiv Kammo versloeg. De voormalig wereldkampioen Goeram Toesjisjvili uit Georgië hield de Tilburger uit de halve finales. In de herkansing moest Jur zijn meerdere erkennen in de Oostenrijker Stephan Hegyi.

Voor Roy Meyer, die ook in de zwaarste klasse in actie kwam, liep de Europese titelstrijd in Praag uit op een teleurstelling. Na een bye, verloor de Bredanaar bij zijn eerste optreden van de Georgiër Levani Matiasjvili.

Eerder vandaag werd Marhinde Verkerk in de eerste ronde uitgeschakeld. De Kroatische Karla Prodan versloeg de voormalig Europees- en wereldkampioene in de klasse tot 78 kilogram met een waza-ari. In dezelfde klasse was ook debutante Natascha Ausma snel klaar. De 24-jarige Friezin verloor op ippon van de Russische Aleksandra Babintseva.

Ook een andere debutant, Simeon Catharina, kwam tot slecht één optreden dit toernooi. Na een bye verloor de judoka uit Den Haag in de tweede ronde op ippon van de regerend Europees kampioen in de categorie -100 kg, de Rus Aman Adamian.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen