Charlon Kloof EK Kwal NEDKRO Foto NBB (3)

TeamNL-update: Basketballers verliezen EK-kwalificatieduel van Turkije

01 november 2020
Redactie

Check ons ​​weekblog voor de laatste updates over de sporters van TeamNL.

Zondag 29 november

Basketballers verliezen in EK-kwalificatieduel van Turkije

Onze basketballers zijn er niet in geslaagd zich nu al te kwalificeren voor het EK van 2022. De Orange Lions waren met een overwinning op Turkije zeker van deelname geweest maar gingen zondag in Istanbul met 73-71 ten onder.

De nederlaag tegen de nummer 15 van de wereld was onnodig. Na de zege vroeg in het jaar in en tegen Turkije hield Nederland opnieuw gelijke tred met de Turken, maar het vele balverlies brak de ploeg van bondscoach Maurizio Buscaglia op. Na het derde kwart stond het nog gelijk: 55-55.

Nederland, 44e op de wereldranglijst, heeft nu twee duels gewonnen en twee duels verloren en speelt in februari nog tegen Zweden en Kroatië. Drie van de vier landen plaatsen zich voor het EK.

Lucinda Brand wint eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen


Veldrijdster Lucinda Brand heeft in Tabor de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. Lucinda kwam na zes ronden solo over de streep. Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema zorgden in Tsjechië voor een compleet Nederlands podium.

Shirin van Anrooij kwam zondagmiddag zwaar ten val. De 18-jarige wielrenster van Telenet-Baloise Lions is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De wereldbeker veldrijden is vanwege het coronavirus uitgedund en bestaat voorlopig uit vijf wedstrijden. Na Tabor volgen Namen (20 december), Dendermonde (27 december), Hulst (3 januari) en Overijse (24 januari).

Lucinda Brand Tabor WB 2020 ANP 425673661 1500X1000
Lucinda finsiht in Tabor. Foto: ANP.

Golfer Wil Besseling dertiende in Zuid-Afrika

Golfer Wil Besseling heeft na een slotronde van 71 (1 onder par) het Alfred Dunhill Championship afgesloten op de gedeelde dertiende plaats. De Noord-Hollander had voor de vier ronden 282 slagen nodig, waarmee hij in totaal 6 slagen onder het baangemiddelde bleef. De zege op de banen van Malelane was voor de Zuid-Afrikaan Christiaan Bezuidenhout die na een slotronde van 69 uitkwam op 274 slagen.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen