Suzanne Schulting Emoties EK 2021 ANP 427515139

Europese shorttracktitel voor Suzanne Schulting en relayploeg

24 januari 2021
Redactie

De Nederlandse shorttrackers zijn Europees kampioen geworden op de relay. Suzanne Schulting verzekerde zich voor het derde jaar op rij van de Europese titel shorttrack.

De 23-jarige schaatsster schreef bij de EK in Gdansk ook de 1000 meter op haar naam. Daardoor was ze in het klassement niet meer te achterhalen in de superfinale. Selma Poutsma pakte zilver op de 1.000 meter. Itzhak de Laat veroverde twee individuele bronzen medailles op de slotdag van het EK: op de 1000 meter en het eindklassement.

Itzhak maakte in de relay de klus in Polen af door als eerste over de finish te komen. Sjinkie Knegt, Dylan Hoogerwerf en Jens van 't Wout completeerden de gouden shorttrackploeg. Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer, Selma Poutsma en Rianne de Vries werden tweede op dit onderdeel bij de vrouwen. Suzanne kwam ten val door een afwijkende manoeuvre van een Russin, maar kwam toch achter Frankrijk als tweede over de meet.

Suzanne won op zaterdag ook al de 500 en 1500 meter. Eerder veroverde ze de Europese allroundtitel in Dordrecht (2019) en in Debrecen in Hongarije (2020). Bij dat laatste toernooi won ze eveneens de eerste drie afstanden. Op dag 2 van het EK was er ook brons voor Sjinie Knegt op de 1000 meter, brons voor Itzhak de Laat op de 500 meter en brons voor Xandra Velzeboer (500 meter).

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen