88 Jessey Voorn 44 Arvin Slagter 2 julian Jaring OKT 2021 bron FIBA.jpg

3x3-basketballers grijpen ticket voor Olympische Spelen

30 mei 2021
Redactie

Onze 3x3-basketballers hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio. Arvin Slagter, Jessey Voorn, Julian Jaring en Dimeo van der Horst wonnen zondag in de halve finale van het kwalificatietoernooi in Graz met 21-13 van Frankrijk, waarmee het ticket was bemachtigd.

Voor deelname aan de Olympische Spelen moest de ploeg van bondscoach Brian Benjamin eindigen bij de eerste drie. In de groepsfase leek dat al helemaal mis te gaan, na nederlagen tegen Letland en Canada.

Daarna begon het te lopen bij de Orange Lions. De ploeg versloeg Oostenrijk en Kroatië, waardoor ternauwernood de kwartfinales werden bereikt. Daar verrasten ze toernooifavoriet de Verenigde Staten, waarna ook Frankrijk de stuntende oranjeploeg niet kon stoppen.

Het 3x3 basketbal staat in Tokio voor het eerst op de olympische agenda.

Gerelateerde sporters

Toon alle 4

Gerelateerde teams