Max Caldas ANP 377137927

Selectie hockeymannen voor Tokio nu al bekend

28 mei 2021
KNHB

Hockeybondscoach Max Caldas heeft nu al zijn selectie voor de Olympische Spelen in Tokio bekendgemaakt. De oefenmeester van de Nederlandse mannen vertrekt in juli met een equipe van zestien spelers en drie reserves naar Japan.

In die groep is geen plek voor de Kampong-aanvallers Bjorn Kellerman en Terrance Pieters. Dit tweetal maakt per direct geen deel meer uit van de trainingsgroep en speelt ook geen EK, dat volgende week vrijdag in het Wagener Stadion begint.

Verdediger Justen Blok (Rotterdam), doelman Maurits Visser en aanvaller Roel Bovendeert zijn door Caldas aangewezen als reserves voor de Spelen. Zij blijven volledig meetrainen.

Caldas: “Hoewel de Olympische Spelen pas op 23 juli beginnen, hebben we er als staf voor gekozen de selectie nu al bekend te maken. We vinden het belangrijk zowel het FIH Pro League duel met België van zondag 30 mei als de Europese kampioenschappen (4 tot en met 13 juni in het Wagener Stadion in Amsterdam) met de olympische selectie te kunnen werken, zodat we zoveel mogelijk wedstrijden met elkaar kunnen spelen.”

Olympische selectie TeamNL

Hieronder staan de negentien spelers uit de olympische selectie van TeamNL: zestien vaste krachten en drie reservespelers.

Naam   Club

Pirmin Blaak (Oranje-Rood)
Mink van der Weerden (Rot-Weiss Köln/Dui)
Joep de Mol (Oranje-Rood)                 
Sander de Wijn (Kampong)
Lars Balk (Kampong)
Jip Janssen (Kampong)
Jonas de Geus (Kampong)
Robbert Kemperman (Kampong)
Billy Bakker (Amsterdam)
Seve van Ass (HGC)
Glenn Schuurman (Bloemendaal)
Jorrit Croon (Bloemendaal)
Thierry Brinkman (Bloemendaal)
Jeroen Hertzberger (Rotterdam)
Mirco Pruyser (Amsterdam)
Thijs van Dam (Rotterdam)

Reserves:          

Justen Blok (Rotterdam)
Roel Bovendeert (Bloemendaal)
Maurits Visser  (Bloemendaal)

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle