Anne Tauber WC Val di Sole (2).jpg

Olympische selectie mountainbike bekend

07 juni 2021
KNWU

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de Nederlandse selectie bekendgemaakt voor de mountainbikewedstrijden op de Olympische Spelen in Tokio. Bij de mannen zijn Mathieu van der Poel en Milan Vader geselecteerd, terwijl bij de vrouwen Anne Tauber en Anne Terpstra worden afgevaardigd. Nederland heeft bij beide wedstrijden twee startplaatsen beschikbaar.

De vier geselecteerde renners voldeden als enige Nederlandse MTB’ers aan de gestelde voorwaarden. Daarmee gaf de selectie weinig hoofdbrekens voor De Knegt. “We kunnen sowieso stellen dat deze vier sporters de afgelopen jaren een hoog niveau hebben weten te behalen, waar andere landgenoten nog niet aan hebben kunnen tippen. Dat hoge niveau geeft ook vertrouwen in de kansen van deze ploeg. Ik denk dat we met Mathieu van der Poel absoluut een medaillekandidaat in huis hebben voor de wedstrijd bij de mannen, maar ook de andere drie hebben in het verleden laten zien met een goede dag voor het podium mee te kunnen doen in een goed bezette wedstrijd.”

De bondscoach denkt ook dat het parcours de geselecteerde Nederlanders goed ligt. “We hebben een goede indruk gekregen dankzij een testwedstrijd, waar Anne Terpstra nog als derde is geëindigd. De mountainbikers krijgen een ronde voorgeschoteld met relatief korte klimmen, het komt straks in Tokyo vooral op kracht en snelheid aan. Dat ligt onze sporters goed en het parcours is ook goed trainbaar voor onze renners in de aanloop naar de Olympische Spelen.” Het mountainbiken staat voor 26 en 27 juli op de olympische planning.

Gerelateerde sporters

Toon alle 4

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle