Horst 1200

Liveblog Paralympische Spelen: Brons voor Rixt van der Horst en Findsley.

27 augustus 2021
Redactie

Vandaag is het de derde wedstrijddag van de Paralympische Spelen van Tokio. In ons liveblog volgen we onze sporters op de voet met resultaten, reacties, foto's en video's van voor én achter de schermen.

In het kort

  • Rolstoeltennis: Sam Schröder en Niels Vink zijn doorgedrongen tot de halve finale van het dubbeltoernooi.

 

  • Baanwielrennen: Alyda Norbuis en Caroline Groot grijpen een zilveren en bronzen medaille in de tijdrit! 

 

  • Rolstoelbasketbal: De rolstoelbasketbalsters winnen hun groepswedstrijd tegen Algerije met maar liefst 109-18. 

 

  • Roeien: Annika van der Meer en Corné de Koning zijn 2e in hun heat en gaan in de herkansing strijden voor een finaleplek.

 

  • Tafeltennis: Frederique van Hoof is uitgeschakeld in het enkelspel.

 

  • Baanwielrennen: Alyda Norbruis verovert het zilver op de 500m tijdrit!

 

  • Zwemmen: Liesette Bruinsma zwemt naar een plek in de finale op de 50m vrije slag S11.

 

  • Atletiek: Nienke Timmer gaat als 7e door naar de finale op de 100m T35. 

 

Wie komen er vandaag in actie?

Check het in ons programma!

15:26: Brons voor Rixt van der Horst en paard Findsley

Para-amazone Rixt van der Horst heeft met haar paard Findsley brons veroverd op de individuele test. Daarmee zijn zij meteen geplaatst voor de individuele test vrije kür. Het wordt een tiende plek voor Maud de Reu en paard Webron. 

"Ik was tevreden met mijn proef", liet Rixt weten. "We hadden wel iets last van spanning omdat het onze eerste proef was hier in Tokio. Er waren misschien wat dingetjes die beter hadden gekund. Het wijken voor het been gaat normaal wat beter. Ik vond de overgangen in de proef heel mooi, het stapgedeelte was heel goed. Overall had ik een heel goed gevoel. Ik had wel gehoopt een wat hogere score neer te kunnen zetten."

Rict Van Der Horst 02699
Rixt van der Horst met haar medaille (Foto: Jurjen Engelsman)

11:15: Protest Liesette Bruinsma gehonoreerd

Zwemster Liesette Bruinsma kwam op de 50 meter vrije slag zes tiende van een seconde tekort voor een medaille en eindigde als vierde. De Nederlandse zwemequipe protesteerde tegen de uitslag omdat Liesette in haar race gehinderd zou zijn en werd in het gelijk gesteld. De finale wordt op een nog te bepalen moment opnieuw gezwommen.

10:45: Dubbelmannen Sam Schröder en Niels Vink in halve finale

Het rolstoeltennistoernooi is, na een onderbreking in verband met de extreem warme omstandigheden, hervat. En hoe! Sam Schröder en Niels Vink (foto) winnen hun kwartfinale van het dubbeltoernooi met 2-0 en staan in de halve finale. Deze wedstrijd wordt zondag gespeeld. 

In het enkelspel kwam Carlos Anker in actie. Hij verloor zijn wedstrijd tegen de Japanner Sanada en is daardoor uitgeschakeld.

Vink 09558
Niels Vink balt de vuist! Hij is samen met Sam Schröder door naar de halve finale van het dubbeltoernooi! Foto: Mathilde Dusol

08:15: Caroline Groot in een wereldrecord naar brons! 🥉

Baanwielrenster Caroline Groot krijgt een bronzen medaille omgehangen. De 23-jarige uit Andijk reed in haar rit een nieuw wereldrecord in de klasse C5! In deze categorie rijden zowel de klassen C4 als C5. Twee C4-rijdsters doken onder de tijd van Caroline, die genoegen moet nemen met het brons. 

"Ik heb de beste race van mijn leven gereden, een dik pr en een wereldrecord en deze bronzen plak is wat het waard was. Ik ben er erg trots op"!, zei Caroline na de race. 

06:00: Daniel Abraham grijpt net naast medaillekans op de 4.000m individuele tijdrit

In de kwalificaties van de 4.000m individuele tijdrit plaatst Daniel Abraham zich niet voor de strijd om een medaille. Met een tijd van 4:23.096 is hij net niet snel genoeg en eindigt hij op de 5e plek. De twee snelste rijders strijden later vandaag om het goud, de nummers drie en vier om brons.

Gebru 0028555
Daniel Abraham (foto: Mathilde Dusol)

05:30: De rolstoelbasketbalsters winnen hun derde poulewedstrijd tegen Algerije met enorm puntenverschil!

De dames van het rolstoelbasketbal pakken de winst in hun derde poulewedstrijd tegen Algerije met een puntenverschil van maar liefst 109-18. Zondag 29 augustus spelen ze hun laatste groepswedstrijd tegen Spanje. De beste vier van de groep plaatsen zich met de beste vier van groep A voor de kwartfinales.

50916814 ORANGE Picturesss
Sylvana van Hees (Foto: Orange Pictures)

05:00: Roeiers Annika van der Meer en Corné de Koning roeien naar de herkansing

Annika van der Meer en Corné de Koning eindigen als 2e in hun heat in de PR2 mixed dubbeltwee. Net niet genoeg om direct naar de finale door te gaan. Op 28 augustus roeien ze in de herkansing om een plek in de finale. 

 

Roeien 01595555
Annika van der Meer en Corné de Koning (foto: Jurjen Engelsman)

04:30: Frederique van Hoof is uitgeschakeld in het enkelspel

Na het verliezen van haar tweede wedstrijd in het toernooi, stopt hier helaas het enkelspel voor Frederique van Hoof. In de klasse W8 verloor ze met 0-3 van de Hongaarse Zsofia Arloy. Ze zal tijdens de Spelen nog wel te zien zijn in het dubbelspel samen met haar partner Kelly van Zon. 

Ik kan hier heel veel leren. Een Paralympische Spelen is toch anders dan ieder ander toernooi. Er gelden hier toch wel andere normen en waarden. Het is heel mooi om dit alvast te ervaren en mee te nemen naar momenten waarop je écht moet presteren.

Frederique van Hoof
DSC 9777 (1)
Frederique van Hoof (Foto: Richard Schoonderwoert)

Gerelateerde sporters

Gerelateerde artikelen

Toon alle