Suzanne Schulting 1500 Meter BSR AGENCY

Vierde medaille voor Suzanne Schulting

16 februari 2022
Redactie

En dat is vier! Met haar derde plaats op de olympische 1.500 meter pakte shorttrackster Suzanne Schulting woensdag haar vierde medaille tijdens de Spelen van Beijing 2022. Xandra Velzeboer eindigde in haar eerste olympische finale als vijfde en debutante Rianne de Vries werd in de halve finales uitgeschakeld.

Na haar goud op de 1.000 meter en de aflossing en haar brons van de 500 meter was Suzanne niet helemaal tevreden over haar brons op de 1.500 meter.  "Ik had zeker op meer gehoopt, ik voelde me supersterk vandaag."

Suzanne was na een prachtige inhaalactie in de halve finales vol vertrouwen naar de eindstrijd gegaan. Die verliep aanvankelijk prima en nadat de Friezin de Chinese Han had teruggehaald, loerde ze op een aanval op het goud. "Ik voelde me zo sterk. Ik dacht: ik geef m'n benen even rust, ga buitenom en dan rijd ik ze allemaal naar huis."

Ze kreeg echter een beuk van Han en dat minimaliseerde haar kansen. "Ik werd gewoon bijna de baan uitgeduwd. Dan verlies je zoveel snelheid. Het eindresultaat zul je nooit weten, maar ik had er een erg goed gevoel over. Ik heb de race nog niet teruggezien. Dat ga ik zeker wel doen, ja. Ik wil weten hoe het precies gegaan is allemaal. Dat wordt waarschijnlijk wel weer even huilen dan."

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle