Danick Snelder BSR AGENCY

Handbalster Danick Snelder beëindigt interlandcarrière

04 juli 2023
NHV (Handbal)

Danick Snelder, speelster van de TeamNL handbaldames, heeft besloten haar interlandcarrière te beëindigen. Na meer dan dertien jaar deel uit te hebben gemaakt van het Nederlands team heeft de aanvoerster aangegeven zich niet meer beschikbaar te stellen.

De 33-jarige handbalster blijft actief op clubniveau. Ze revalideert van haar knieblessure bij de Duitse topclub SG BBM Bietigheim. Haar debuut in Oranje maakte ze op 7 maart 2009. Nederland speelde tegen Spanje. In totaal heeft ze 207 interlands op haar naam staan waarin ze 520 keer het net vond. De laatste keer dat ze het Oranje-tenue aan had was op 5 maart 2022, toen won Nederland nipt van Duitsland in de EK-kwalificatiereeks (30-29).

Snelder koestert de mooie momenten en kijkt met veel trots terug op haar carrière. “Ik ben ontzettend trots dat ik zo’n lange tijd voor ons land heb mogen uitkomen. We zijn met een mooie groep meiden het project aangegaan en hebben veel geleerd en bereikt.”

Na alle prachtige jaren is het mooi geweest zo

Danick Snelder

Tijdens haar interlandcarrière is de prijzenkast van Danick goed gevuld. In 2015 verraste ze met haar ploeggenoten de handbalwereld voor het eerst door een zilveren medaille te veroveren op het WK. In 2016 voegde ze daar een zilveren EK-medaille aan toe. Met het Nederlands team won ze brons op het WK 2017.

Vanwege een blessure miste ze het EK 2018 (waar Nederland opnieuw brons veroverde). Danick had een belangrijk aandeel tijdens het absolute hoogtepunt van haar carrière: goud op het WK in 2019 in Japan. Daarnaast heeft de cirkelloopster deelgenomen aan Olympische Spelen in 2016 (vierde plaats) en 2021 (waar de kwartfinale het eindstation was voor Nederland).

Herbeleef in onderstaande documentaire nog een keer het gouden WK handbal:

De gouden medaille in Kumamoto haalt mooie herinneringen op. “Het was zo lang een droom. We hebben er van jongs af aan zo hard voor gewerkt. De hele route ernaar toe was bijzonder. Van de Handbal Academie naar stappen maken in het buitenland. Alles doen voor die ene droom. Dat je dat dan kan belonen met de wereldtitel is iets wat niemand ons ooit meer kan afpakken. Het is het hoogtepunt uit mijn carrière.”

Snelder is dankbaar voor de steun tijdens haar interlandloopbaan. “Ik wil graag alle fans bedanken voor de support. Ze zijn ons altijd blijven steunen. Natuurlijk wil ik ook al mijn teamgenoten en alle stafleden waarmee ik heb samengewerkt bedanken. Er zijn vriendschappen uit voort gekomen die voor altijd zullen blijven bestaan. Vanaf nu zal ik zelf onderdeel worden van het publiek en het team blijven volgen en steunen.”

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle