Dafne Schippers Wk 2017 BSR AGENCY

Dafne Schippers beëindigt topsportcarrière

26 september 2023
Redactie

Atlete Dafne Schippers heeft haar topsportcarrière beëindigd. De tweevoudig wereldkampioene kampt al jaren met aanhoudende rugklachten.

Dafne Schippers (31) werd in 2015 in Beijing wereldkampioen op de 200 meter. Ze was daarmee de eerste Nederlandse vrouwelijke wereldkampioen bij het atletiek en de eerste Nederlander die een loopnummer won op de WK. Twee jaar later prolongeerde ze haar titel in Londen.

Tussendoor had ze op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro olympisch zilver veroverd. Daarnaast heeft Dafne vier Europese titels op haar naam staan. Zowel in 2015 als in 2017 werd ze uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar.

Dafne begon haar atletiekloopbaan als zevenkampster. Ze werd derde op de WK in 2013. Daarna specialiseerde ze zich op de sprintnummers, onder coach Bart Bennema. Hoewel ze succesvol was, liet haar lichaam haar steeds vaker in de steek. Dat verbeterde niet toen ze van 2016 tot 2018 trainde onder de Amerikaan Rana Reider.

De laatste jaren kampte Dafne niet alleen chronische rugklachten, maar ze had ook steeds vaker last van haar knieën en achillespezen, vertelde ze tijdens een persconferentie op Papendal. "Ik heb elke dag last van mijn lijf. Ik ben in het binnen- en buitenland bij talloze experts geweest, maar niemand heeft een oplossing."

Foto: Dafne viert haar wereldtitel in 2017 in Londen (BSR Agency).

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen