Celine En Inge 1200X800

Celine van Duijn en Inge Jansen stoppen met schoonspringen

20 maart 2024
KNZB

Celine van Duijn en Inge Jansen stoppen met topsport. Dat hebben beide schoonspringsters bekendgemaakt via hun eigen social media.

Zowel Celine (31) als Inge (29) kan terugkijken op een prachtige carrière met als hoogtepunt een Europese titel op de 10 meter-toren in 2018 (Celine) en de 3 meter-plank in 2019 (Inge). Bij de Olympische Spelen van Tokio eindigden ze op dezelfde onderdelen respectievelijk als tiende en vijfde. De vijfde plaats van Inge Jansen was de beste olympische prestatie ooit van een Nederlandse schoonspringer.

Na de Olympische Spelen namen zowel Van Duijn (blessures) als Jansen (zwangerschap) een pauze. Ze misten allebei het WK en EK in 2022, maar pakten daarna de draad weer op met als doel kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs bij het synchroonspringen. Daar slaagden ze niet in bij het WK in Doha (februari jl), waarna ze besloten een punt achter hun topsportloopbaan te zetten.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle