Niek Kimmann ORANGE PICTURES 1200X800

BMX'er Niek Kimmann moet Spelen missen

21 juni 2024
KNWU

BMX'er Niek Kimmann moet de Olympische Spelen aan zich voorbij laten gaan. Na uitgebreid medisch onderzoek is er een ontstoken hartspier geconstateerd bij de olympisch kampioen.
 
Na overleg met de medische staf van de KNWU en TeamNL is besloten dat het op dit moment voor Kimmann onmogelijk is om op verantwoorde wijze deel te nemen aan de Olympische Spelen.
 
Vanzelfsprekend is dit een bittere pil voor Niek: “Ik heb al een tijdje last van klachten en heb na het WK een uitgebreid onderzoek ondergaan. Daar is aan het licht gekomen dat mijn hartspier is ontstoken. De artsen achten het niet verantwoord om op dit moment deel te nemen,” aldus Kimmann. “Ik had mijn titel uit Tokio natuurlijk heel graag willen verdedigen maar mijn gezondheid gaat voor.”

Ik had mijn titel uit Tokio natuurlijk heel graag willen verdedigen maar mijn gezondheid gaat voor

Niek Kimmann

Kans op genezing groot
Kimmann zal de komende tijd nader onderzoek ondergaan. Volgens de medische staf is de kans op genezing groot en kan hij na volledig herstel zijn sportieve carrière voortzetten. “Ik wil mijn vriendin, familie, vrienden, coaches en sponsoren bedanken voor hun support de afgelopen cyclus en ga nu de tijd nemen om samen met hen dit verder een plek te geven en aan mijn herstel te werken.”
 
Chef de mission Pieter van den Hoogenband betreurt uiteraard de afwezigheid van de BMX’er. “Vooropgesteld is het natuurlijk vooral voor Niek verschrikkelijk. Gelukkig is er goede kans op volledig herstel. Als TeamNL zullen we er alles aan doen om hem daarin te steunen. We zullen hem zeker missen. Niek is een geweldige sportman die ook op vele andere vlakken erg geliefd is binnen TeamNL. Een voorbeeld voor velen."

"Naast zijn gouden medaille in Tokio herinner ik me vooral het grootse gebaar van hem dat hij zijn shirt aan de official schonk die door onvoorzichtigheid een val veroorzaakte waarbij ze beiden gewond raakten. Later hebben ze elkaar in de USA ontmoet en het samen in goede orde afgesloten, dat zegt heel veel over Niek.’”

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams