Estavana Polman Wk 23 Nedcon PB NHV 900X600

Johansson maakt handbalploeg voor Parijs bekend

08 juli 2024
NHV (Handbal)

Handbalbondscoach Per Johansson heeft zijn definitieve selectie voor de Olympische Spelen bekendgemaakt. Naast de definitieve selectie van veertien speelsters zijn er nog drie reserves toegevoegd.

Inger Smits behoort niet tot de definitieve selectie van Per Johansson. Na haar afwezigheid tijdens de voorbereiding van Oranje in Zweden, i.v.m. persoonlijke omstandigheden, is besloten haar niet op te nemen in de Olympische selectie die naar Parijs zal afreizen.

TeamNl bestaat uit:

Lois Abbingh
Rinka Duijndam
Kelly Dulfer
Tamara Haggerty
Laura van der Heijden
Yara ten Holte
Dione Housheer
Angela Malestein
Kim Molenaar
Larissa Nüsser
Estavana Polman
Zoë Sprengers
Nikita van der Vliet
Bo van Wetering
Reserve: Judith van der Helm
Reserve: Nathalie Hendrikse
Reserve: Bianca Schanssema

De handbalsters reizen op 21 juli af naar Parijs. Op 25 juli gaat het  olympische toernooi voor ze van start.

Uitzwaaiwedstrijd
Op donderdag 18 juli om 19:30 uur spelen de TeamNL Handbaldames een oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea. Deze wedstrijd vindt plaats in een uitverkocht Topsportcentrum in Rotterdam, waar beide teams de laatste voorbereidingen treffen voordat ze naar Parijs vertrekken.

Olympische Spelen
TeamNL is op de Olympische Spelen ingedeeld in groep B. In de poulefase zijn Angola, Frankrijk, Spanje, Brazilië en Hongarije de tegenstanders. Voor het Nederlands team beginnen de Olympische Spelen op donderdag 25 juli om 11:00 uur tegen Angola.

De top vier uit de poule plaatst zich voor de kwartfinales, die gespeeld worden op 6 augustus. De halve finale staat gepland op 8 augustus. Twee dagen later, op 10 augustus, wordt bepaald wie het goud wint in de finale. Alle poulewedstrijden vinden plaats in de South Paris Arena in Parijs. Vanaf de kwartfinale wordt er gespeeld in het Pierre-Mauroy Stadium in Lille.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle