Joanne Van Lieshout IJF 750X500

Judoselectie TeamNL voor Parijs bekend

03 juli 2024
JBN

De olympische judoselectie van TeamNL is compleet. Met het sluiten van de internationale kwalificatieperiode van de IJF en het afronden van de laatste formaliteiten door het bondsbestuur en NOC*NSF, zijn de deelnemers aan de Olympische Spelen bekend. 

Negen Nederlandse judoka's wisten zich direct te plaatsen voor de Spelen en zijn daarom op een eerder moment al voorgedragen aan het bondsbestuur en NOC*NSF. Daarnaast was het ook mogelijk om je via de continentale kwalificatie te kwalificeren voor de Spelen. De judoka’s die zich niet direct wisten te plaatsen, werden per continent op basis van het aantal behaalde punten gerangschikt, ongeacht gewicht en geslacht. 

Debuut
Voor Europa konden via deze lijst nog 25 judoka’s uit 25 landen zich kwalificeren, verdeeld over 13 heren en 12 dames. Julie Beurskens kwam in aanmerking voor een plek. Met het sluiten van de IJF-kwalificatieperiode is duidelijk geworden dat zij deze definitief krijgt.

Officieel behoort Julie nog tot de junioren, dus het is extra speciaal dat zij mag gaan debuteren op het grootste sportevenement ter wereld. Ook Jelle Snippe, Marit Kamps en kersvers wereldkampioene Joanne van Lieshout doen voor het eerst mee. 

Na de aangepaste Spelen in Tokio en een daarbij ietwat onorthodox debuut, mogen Sanne van Dijke (winnares van olympisch brons destijds), Guusje Steenhuis, Tornike Tsjakadoea en Michael Korrel zich nu opmaken voor een reguliere variant van het toernooi. Frank de Wit en Noël van 't End staan alweer voor de derde keer op de olympische mat.

Judoselectie Olympische Spelen 2024

Selectie Olympische Spelen 2024

Vrouwen

-57 kg Julie Beurskens
-63 kg Joanne van Lieshout
-70 kg Sanne van Dijke
-78 kg Guusje Steenhuis
+78 kg Marit Kamps

Mannen 

-60 kg Tornike Tsjakadoea
-81 kg Frank de Wit
-90 kg Noël van 't End
-100 kg Michael Korrel
+100 kg Jelle Snippe

Het olympisch judotoernooi start op 27 juli en duurt tot en met 3 augustus. Op de eerste zeven dagen staan de individuele wedstrijden op het programma. Op de laatste dag zal TeamNL judo deelnemen aan het mixed teamevenement.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle