Veelgestelde vragen over het TeamNL Huis in Parijs

Lees hier alle veelgestelde vragen met antwoord over het TeamNL Huis.

Terug naar het overzicht
Pexels Pixabay 510856 1

Van vrijdag 26 juli 2024 tot en met zondag 11 augustus 2024 vinden in Parijs de Olympische Spelen plaats gevolgd door de Paralympische Spelen van woensdag 28 augustus tot en met zondag 8 september 2024 mét het TeamNL Huis. Bekijk hier de veelgestelde vragen over het TeamNL Huis.

 

1. TICKETS KOPEN

Hoe kan ik tickets kopen voor het TeamNL Huis?

Tickets voor het TeamNL Huis scoor je hier:

Olympische Spelen
Paralympische Spelen

  • Maak een account aan door je e-mailadres in te vullen
  • Open de bevestigingsmail en maak een wachtwoord aan
  • Log in bij de ticketshop en vul alle gevraagde gegevens in onder 'mijn account'
  • Klik op opslaan, refresh de pagina en bestel je tickets

Uit welk type tickets kan ik kiezen?

Voor het TeamNL Huis tijdens de Olympische Spelen kun je kiezen uit een ticket voor een staanplaats (zaal) of een zitplaats (tribune) - dit is van toepassing op de grote binnenzaal van het TeamNL Huis. Zitplaatsen zijn niet geplaceerd. Met je ticket heb je daarnaast vrije toegang tot alle buitenruimtes bij het TeamNL Huis. Voor mindervalide bezoekers zijn ook specifieke rolstoelplaatsen beschikbaar. 

Voor het TeamNL Huis tijdens de Paralympische Spelen kun je kiezen uit een dagelijks fanticket of een passepartout voor alle 12 de dagen dat het huis geopend is. Met deze tickets is het TeamNL Huis toegankelijk voor iedereen, de locatie is geheel rolstoel toegankelijk.

Voor het kopen van tickets dien je een minimale leeftijd van 18 jaar te hebben. Toegang tot het TeamNL Huis onder de 18 jaar, mag uitsluitend onder begeleiding van een volwassene van minimaal 21.

Welke stappen doorloop ik bij het aankopen van tickets voor het TeamNL Huis?

TeamNL Huis Olympische Spelen:

Nadat je een account hebt aangemaakt kun je in de TeamNL Huis ticketshop kiezen voor het aantal gewenste tickets per dag (met een max van 6 per dag per persoon) en het gewenste tickettype. Na jouw keuze volgt de betalingsmogelijkheid (iDeal, Mastercard of VISA) en na betaling wordt de bestelling afgerond. Vervolgens ontvang je een e-mail met de bevestiging van je bestelling en een link om je tickets te personaliseren (op naam zetten). Personaliseren kan via de link in de bevestigingsmail van de hoofdboeker of in ‘MijnAccount’ van de ticketshop van de hoofdboeker.

TeamNL Huis Paralympische Spelen:

In de TeamNL Huis ticketshop kun je kiezen voor het aantal gewenste tickets per dag (met een max van 10 per dag per persoon) en het gewenste tickettype. Na jouw keuze volgt de betalingsmogelijkheid (iDeal, Mastercard of VISA) en na betaling wordt de bestelling afgerond. Vervolgens ontvang je een e-mail met de bevestiging van je bestelling en een link om je tickets te personaliseren (op naam zetten). Personaliseren kan via de link in de bevestigingsmail van de hoofdboeker of in ‘MijnAccount’ van de ticketshop van de hoofdboeker.

Ik heb mijn bestelling afgerond en betaald, maar geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?

Het kan zijn dat de bevestigingsmail van je bestelling in je ongewenste e-mail terecht is gekomen. Is de mail daar ook niet aangekomen? Neem dan contact op met teamnlhuis@teamnl.org, dan kijken wij mee met de status van je bestelling.

Wat is de ticketprijs?

De ticketprijs voor het TeamNL Huis tijdens de Olympische Spelen bedraagt €27,50,- incl. BTW (excl. servicekosten á €2,50 per ticket). Tijdens de Paralympische Spelen bedraagt de ticketprijs €10,00 incl. BTW, excl. servicekosten á €2,50 per ticket.

Is mijn ticket de hele dag geldig?

Bij je eerste binnenkomst op de dag word je gepersonaliseerde ticket gescand en ontvang je een polsbandje specifiek voor jouw tickettype. Bij vertrek uit het TeamNL Huis ontvang je een tweede polsbandje als je aangeeft nog terug te willen keren. Alleen met deze twee polsbandjes is het toegestaan om op dezelfde dag meerdere keren het TeamNL Huis binnen te komen. Je ticket kan maar één keer gescand worden op een dag en biedt dus toegang voor 1 persoon.

Hoeveel tickets kan ik maximaal per bestelling aanschaffen?

TeamNL Huis Olympische Spelen:

Je kunt per bestelling maximaal 6 tickets per dag aanschaffen, voor iedere dag tijdens de Olympische Spelen. Wil je meer dan 6 tickets per dag bestellen? Dan raden we je aan om een extra bestelling te doen vanuit een tweede ticket aanvrager.

TeamNL Huis Paralympische Spelen:

Je kunt per bestelling maximaal 10 tickets per dag aanschaffen, voor iedere dag tijdens de Paralympische Spelen. Wil je meer dan 10 tickets per dag bestellen? Dan raden we je aan om een extra bestelling te doen vanuit een tweede ticket aanvrager.

Kan ik ook een passe-partout kopen?

Voor het TeamNL Huis tijdens de Olympische Spelen zijn er geen passe-partouts te koop. Voor het TeamNL Huis tijdens de Paralympische Spelen kun je hier een passe-partout ticket kopen voor alle dagen.

Kan ik ook aan de deur van het TeamNL Huis tickets kopen?

De kaartverkoop vindt uitsluitend online plaats. Ons advies is om in de online verkoop een ticket aan te schaffen, om zeker te zijn dat je op de door jou gewenste dag naar binnen kunt. Indien er op de dag zelf nog beschikbare kaarten zijn, komen deze ook online in de verkoop.

 

2. TICKETS PERSONALISEREN

Moet ik mijn ticket(s) personaliseren voor mijn gehele bestelling?

Personalisatie voor ieder individueel ticket is verplicht! Een ticket dat niet gepersonaliseerd is, verschaft geen toegang tot het TeamNL Huis.

Na het bestellen van je tickets ontvang je een bevestigingsmail met daarin een personalisatie link waarmee alle tickets uit de bestelling op naam gezet dienen te worden. Bij de entree van het TeamNL Huis kan er om je legitimatie gevraagd worden. Je kunt jouw tickets pas downloaden nadat personalisatie voltooid is. 

Kan ik de naam op het ticket later nog aanpassen?

Je kunt op ieder moment je personalisatie aanpassen en wijzigen voorafgaand aan je bezoek aan het TeamNL Huis. Let op: het duurt een aantal uur voordat de wijziging zichtbaar is op het ticket in de TeamNL app. Hou hier rekening mee voor je bezoek aan het TeamNL Huis.

Hoe moet ik personaliseren? 

In de bevestigingsmail die je ontvangt staat een link naar de personalisatie pagina. Je kunt deze pagina ook vinden door in de ticketshop in te loggen en onder ‘Mijn Account’ te kijken bij bestellingen.

Moet ieder ticket op een unieke naam staan? 

Ja, ieder ticket in een bestelling voor een bepaalde dag dient op een unieke naam en e-mailadres gezet te worden. Een naam en e-mailadres kan niet meerdere keren worden gebruikt voor dezelfde dag. 

Hoe kan ik de andere tickets uit mijn bestelling (laten) personaliseren?

Via de bevestigingsmail of via ‘mijn account’ en ‘bestellingen’ in de ticketshop, kun je de tickets personaliseren. Klik op ‘claim’ om jouw eigen ticket te personaliseren. Klik op ‘delen’ voor de andere tickets en gebruik de link die aangemaakt wordt om te delen via de e-mail of WhatsApp, zodat de anderen uit jouw bestelling hun ticket ook kunnen personaliseren.

Hoe personaliseer ik tickets voor mijn kinderen zonder e-mail adres? 

Het is ook voor kinderen verplicht een ticket op een uniek e-mailadres te zetten. We adviseren een creatieve oplossing te vinden hiervoor, door bijvoorbeeld het e-mailadres van een familielid of vriend hiervoor te gebruiken.

Hoe kan ik tickets doorsturen naar anderen uit mijn bestelling?

In de bevestigingsmail die je ontvangt staat een link naar de personalisatie pagina. Je kunt deze pagina ook vinden door in de ticketshop in te loggen en onder ‘Mijn Account’ te kijken bij bestellingen. Na het voltooien van personalisatie staat er per ticket een button met 'delen' - die link kun je kopiëren en delen met degene die het ticket gaat gebruiken. Op die manier kunnen ook de andere bezoekers hun eigen ticket in hun TeamNL app zetten.

3. TICKETS DOWNLOADEN

Hoe kan ik mijn tickets voor het TeamNL Huis downloaden en ontvangen? 

Je kunt jouw tickets voor het TeamNL Huis downloaden, dit is alleen mogelijk direct in de nieuwe TeamNL App. Zo heb je altijd je tickets én alle praktische informatie over het TeamNL Huis en TeamNL tijdens de Olympische Spelen bij de hand. Tickets worden alleen beschikbaar gesteld via de TeamNL app en alleen nadat de personalisatie afgerond is. 

Hoe krijg ik mijn tickets zichtbaar in de app?

Om de tickets in de app zichtbaar te krijgen dien je de volgende stappen in deze volgorde te doorlopen:

  • Personaliseer jouw tickets, dit kan via de bevestigingsmail of door in te loggen in de online shop en naar ’Mijn Account’ te gaan (menu: Bestellingen)
  • Na personalisatie komt er een download link zichtbaar. Klik hierop en via het volgende scherm dien je de TeamNL app te downloaden
  • Nadat je de download van de TeamNL app hebt voltooid, klik je nogmaals op de download link en worden jouw tickets in de app toegevoegd 

Heb je de TeamNL app al gedownload op je telefoon? Dan worden de tickets direct toegevoegd nadat je op de download link klikt. Lukt dit niet? Dan kun je altijd teruggaan naar je bevestigingsmail of ‘mijn account’ in de ticketshop en je tickets nogmaals downloaden. 

Het lukt me niet om mijn tickets te downloaden, wat moet ik nu doen?

Je dient eerst je gehele bestelling te hebben gepersonaliseerd, voordat je je bestelling kunt downloaden. Ga naar ‘mijn account’ in de ticketshop en klik vervolgens op ‘bestellingen’ – daar vind je de button naar het beheren van je personalisatie. Je kunt ook doorklikken naar het beheren van personalisatie  vanuit je eerder ontvangen bevestigingsmail na aankoop van je tickets.

Wanneer worden mijn tickets zichtbaar in de app? 

De tickets worden na personalisatie direct toegevoegd aan de app.
Let op: op de dag van het evenement wordt de QR code pas zichtbaar geactiveerd en met de QR code kan jij het TeamNL Huis betreden

Kan ik de personalisatie van mijn tickets ongedaan maken?

Ja, dat kan alleen via het ‘Mijn Account’ in de online shop en niet via de app. Let op: het kan tot een uur duren voordat de wijziging zichtbaar is.

Wat te doen bij meerdere bestellingen?

De app dien je alleen bij de eerste bestelling te downloaden. Tickets uit latere bestellingen kun je via de download link direct toevoegen aan de app.

Wat kan ik inzien als hoofdboeker in de app? 

De hoofdboeker kan vanuit de TeamNL app de tickets beheren.  Zo worden alle tickets die door de hoofdboeker zijn aangekocht zichtbaar in de app en hier kan de hoofdboeker ook zien welk ticket wel of niet is gepersonaliseerd. Daarnaast kan de hoofdboeker inzien op welke naam het ticket gepersonaliseerd is. Via de app kunnen geen wijzigingen worden doorgevoerd, dat kan uitsluitend via je account of je bevestigingsmail. 

Ik ben geen hoofdboeker maar ik heb wel een ticket ontvangen om te personaliseren, kan ik deze dan ook in mijn app toevoegen? 

Dit kan, nadat jij jouw ticket hebt gepersonaliseerd dien je ook de stappen te volgen zoals beschreven bij ‘Hoe krijg ik mijn tickets zichtbaar in de app’. 

Hoe kan ik de TeamNL app downloaden?

Ga naar de Play- en of Appstore op jouw telefoon en zoek op ‘TeamNL’.

Waar kan ik de TeamNL app voor gebruiken?

De TeamNL app is dé app voor iedere TeamNL Fan in aanloop naar en tijdens de Olympische- en Paralympische Spelen. Je kunt jouw tickets direct in de app zetten, het sportprogramma van TeamNL bekijken en alle praktische informatie over het TeamNL Huis vinden. Tijdens de Olympische- en Paralympische Spelen worden vanuit de app updates gegeven over programmering in het huis.

 

4. TICKETS DOORVERKOPEN

Kan ik mijn tickets annuleren?

Het is na aankoop niet mogelijk om je tickets te annuleren of te retourneren. Wel is het mogelijk om personalisatie terug te trekken en aan iemand anders toe te kennen. Ook kun je jouw tickets doorverkopen via ons officiële resell platform. 

Hoe kan ik mijn tickets doorverkopen?

Heb je per ongeluk tickets voor de verkeerde dag gekocht of kun je onverhoopt toch niet naar het TeamNL Huis komen? Dan kun je als hoofdboeker jouw ticket op een officiële en veilige manier aanbieden via het officiële TeamNL Huis Resell Platform

Ik heb mijn tickets al gepersonaliseerd, kan ik ze nu nog wel verkopen via het resell platform?

Ja, dit is mogelijk. Als jouw tickets verkocht worden, komt de personalisatie automatisch te vervallen. Let op, alleen de hoofdboeker kan tickets verkopen via het resellplatform. 

Kan ik ook een of meerdere losse ticket uit een grotere bestelling te koop aanbieden via het resell platform in plaats van de hele bestelling?

Het is mogelijk om een deel van je bestelling aan te bieden via het resell platform.

Kan ik mijn tickets toch weer van het Re-sell platform afhalen nadat ik ze heb aangeboden?

Zolang je tickets nog niet verkocht zijn, kun je je aangeboden tickets weer terugtrekken.

Welk bedrag ontvang ik terug als mijn ticket verkocht is?

Je ontvangt €19,50 van de originele ticketprijs van €27,50 wanneer jouw ticket verkocht is. Dit bedrag wordt overgemaakt door CM.com naar het door jou opgegeven rekeningnummer. Het resterende bedrag wordt gerekend voor dienstverlening en servicekosten.

Wanneer wordt het geld op mijn rekening gestort als mijn ticket is verkocht?

Het bedrag wordt binnen 10 werkdagen na afloop van de Olympische Spelen of Paralympische Spelen overgemaakt naar het bankaccount dat is ingevuld op het moment dat je de ticket(s) aanbood op het Resell Platform.

Welk bedrag betaal ik bij aankoop van tickets via het resell platform?

De ticketprijs op het resell platform is dezelfde ticketprijs als in de ticketshop.

Tot wanneer kan ik mijn ticket(s) aanbieden via het Resell Platform?

Dit kan tot en met de dag van het evenement, indien je toch besluit zelf te gaan wordt bij het scannen van het ticket deze direct van het resell platform verwijderd.

Kan ik mijn ticket gebruiken op het moment dat deze nog wordt aangeboden via het Resell Platform?

Zolang het ticket niet is verkocht via het Resell platform kun je jouw TeamNL Huis ticket nog gebruiken. Zodra jouw ticket gescand wordt bij de entree van het TeamNL Huis wordt direct van het resell platform verwijderd.

Kan ik mijn ticket gebruiken of terug trekken op het moment dat deze is verkocht via het Resell Platform?

Nee, je ticket kan voor deze dag dan niet meer gebruikt worden.

Kan je zowel voor zit- als staantribune je ticket(s) aanbieden via het Resell Platform?

Ja, dat kan.

Hoe weet ik wanneer mijn aangeboden ticket is verkocht via het Resell Platform?

Je ontvangt automatisch een e-mail wanneer jouw ticket verkocht is.

Worden mijn tickets ook aangeboden in de reguliere shop van het TeamNL Huis?

Nee, tickets die je aanbiedt op het resell platform worden alleen in resell shop aangeboden.

Zit je vraag er niet bij? Of het lukt niet om tickets aan te bieden of te kopen via het Resell Platform, neem dan contact op met onze TeamNL Klantenservice via teamnlhuis@teamnl.org.

 

4. PROGRAMMA & PRAKTISCHE INFORMATIE

Wat zijn de openingstijden van het TeamNL Huis?

Tijdens de Olympische Spelen is het TeamNL Huis dagelijks geopend van 11:00 uur tot 00:00 uur. (met uitzondering van vrijdag 26 juli, dan is het TeamNL Huis geopend van 17:00 - 00:00 uur)

De deuren van het TeamNL Huis tijdens de Paralympische Spelen zijn geopend vanaf 17.00 uur tot 00.00 uur.

Wat is de locatie van het TeamNL Huis?

Zowel het TeamNL Huis tijdens de Olympische Spelen als Paralympische Spelen verrijst in het Parc de la Villette, het grootste park binnen de Parijse rondweg, de Boulevard Péripherique. Zenith Paris - La Villette wordt de thuisbasis van TeamNL tijdens de Olympische Spelen. Tijdens de Paralympische Spelen is het TeamNL Huis te vinden in Cabaret Sauvage.

TeamNL Huis Olympische Spelen
Zenith Paris - La Villette
211 Av. Jean Jaurès, 75019 Paris, Frankrijk

TeamNL Huis Paralympische Spelen
Cabaret Sauvage Paris - La Villette
59 Bd Macdonald, 75019 Paris, Frankrijk

Hoe is het TeamNL Huis te bereiken?

Het TeamNL Huis is het beste bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn diverse metro- en bushaltes in de buurt met vervolgens een korte loopafstand tot het huis. Er is geen parkeergelegenheid bij of rondom het TeamNL Huis.

Kan ik als directe Family & Friends van een TeamNL sporter tickets ontvangen voor het TeamNL Huis?

Sporters van TeamNL die deelnemen aan de Olympische- of Paralympische Spelen hebben recht op een aantal kaarten voor hun directe Family & Friends. Meer informatie hierover vind je bij onderstaande links:

Meer informatie voor Family & Friends Olympische Spelen
Meer informatie voor Family & Friends Paralympische Spelen

Wat kan ik verwachten van het TeamNL Huis?

Overdag kun je op diverse grote schermen de TeamNL sporters in actie zien en samen met andere Oranje fans genieten van hun prestaties. Gedurende de dag is er een ruim en gevarieerd aanbod van eten en drinken, kun je een kijkje nemen bij de studio’s van onze mediapartners of breng je een bezoek aan de merchandise shop voor jouw TeamNL fan-items. In de avond treden er afwisselend Nederlandse artiesten op waaronder Flemming, Diggy Dex en vanVelzen. De hele line-up check je hier TeamNL Huis host Rob Kemps zet de sporters tijdens de huldigingen in het zonnetje, waarna onze resident, La Fuente, er iedere avond een groot oranje feest van maakt met sporters en fans. Bekijk hier alle updates van het programma.

Mogen mijn kinderen ook naar binnen in het TeamNL Huis?

Iedereen onder de 18 jaar heeft uitsluitend toegang tot het TeamNL Huis onder begeleiding van een volwassene van minimaal 21. Overdag kan iedereen in het TeamNL Huis de prestaties van TeamNL volgen. ’s Avonds kan tijdens de huldigingen en entertainment het geluid wel hard zijn (tot 102 DB). We raden daarom aan gehoorbescherming mee te nemen voor jezelf en voor je kinderen. Voor kinderen t/m 2 jaar is toegang gratis en hoeft er geen toegangsticket gekocht te worden. Let op! Het is niet toegestaan om kinderwagens en/of buggy's mee te nemen naar de binnenzaal van het TeamNL Huis, deze moeten in bewaring worden gegeven op het buitenterrein.

Kan ik mijn tas/jas kwijt in het TeamNL Huis?

Er zijn (betaalde) kluisjes aanwezig in het TeamNL Huis voor jassen en (kleine) tassen. Grotere bagage kan niet worden opgeborgen tijdens je bezoek in het TeamNL Huis.

Hoe kan ik eten, drinken en merchandise afrekenen tijdens mijn bezoek?

Je kunt in het TeamNL Huis afrekenen met pin en creditcard. American Express betalingen zijn niet mogelijk. 

Zijn er EHBO voorzieningen?

Er is een EHBO post aanwezig voor medische gevallen. Je kunt hier als bezoeker tijdens de openingstijden altijd terecht voor hulp of vragen. Ook om te kolven, kun je bij de EHBO even een rustig plekje vinden.

Zijn er zaken die ik niet mag meenemen naar het TeamNL Huis?

Het is als bezoeker niet toegestaan om (huis)dieren, glaswerk, plastic, blik, vuurwerk, etenswaren, drinkwaren, alcohol, drugs, wapens, paraplu’s, spandoeken, vlaggen, andere (potentieel) gevaarlijke objecten en objecten die geluidsoverlast kunnen veroorzaken mee te nemen naar het TeamNL Huis. Er vindt een tassencontrole aan de deur plaats door de Franse TeamNL Huis Security.

Wanneer vinden de huldigingen van TeamNL sporters plaats in het TeamNL Huis?

Een huldiging in het TeamNL Huis wordt pas definitief geprogrammeerd ná het behalen van een medaille.

Afhankelijk van het finale tijdstip en andere factoren zoals de locatie van de behaalde medaille wordt er besloten of er op de dag zelf gehuldigd wordt of op een andere dag. Uitzonderingen hierop vanwege een vervolg sportprogramma van de betreffende sporter zijn ook mogelijk aan de orde. We communiceren pro-actief met alle TeamNL Huis bezoekers over de planning van de huldigingen gedurende de spelen zodat iedereen tijdig geïnformeerd wordt. 

Waar kan ik de Algemene Ticketvoorwaarden van het TeamNL Huis vinden?

Algemene ticketvoorwaarden Olympisch TeamNL Huis

Algemene ticketvoorwaarden Paralympisch TeamNL Huis

Waar kan ik terecht met overige vragen?

Je kunt per mail contact opnemen met teamnlhuis@teamnl.org.