Hoe kan ik aan kaarten komen voor de Paralympische Spelen in Parijs?

Van woensdag 28 augustus tot en met zondag 8 september 2024 zijn de Paralympische Spelen in Parijs. De kaartverkoop voor alle wedstrijden gaat op 9 oktober 2023 van start. Op deze pagina lees je hoe je officiële kaarten bestelt.

Fleur Jong Marlene van Gansewinkel PS 2020 50930685 ORANGE_PICTURES.jpg

Het TeamNL Huis in Parijs

Deze pagina gaat over de wedstrijdkaarten, wil je meer informatie over het TeamNL Huis?

Lees meer over het Huis!

Officiële tickets Paralympische Spelen Paris 2024

De kaartverkoop voor de Paralympische Spelen in Frankrijk verloopt direct via het organisatiecomité van Paris 2024. Kaarten koop je via tickets.paris2024.org, de officiële kaartverkoopwebsite.

Koop alleen kaarten via de officiële website. Alleen zo ben je altijd verzekerd van echte tickets.

Kaartverkoop start voor iedereen op hetzelfde moment

De kaartverkoop voor de Paralympische Spelen start voor alle sportliefhebbers wereldwijd op hetzelfde moment: maandag 9 oktober 2023. Die dag gaan kaarten voor alle sporten, wedstrijden en de openings- en sluitingsceremonie in de verkoop. Het organisatiecomité verwacht dat de kaartverkoop op 9 oktober om 10.00 uur start, houd daarvoor de website in de gaten.

Er is geen sprake van een loting, zoals wel het geval was bij de kaartverkoop voor de Olympische Spelen. Dat betekent dat de drukte minder verspreid is. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent. Je kan vooraf al een account aanmaken. Zo word je door het organisatiecomité ook op de hoogte gehouden van alle informatie.

Een overzicht van het programma van de Paralympische Spelen is te vinden via deze pagina van het organisatiecomité.

Kaarten voor familie en vrienden van deelnemende sporters

Voor familieleden en vrienden van deelnemende sporters worden door het organisatiecomité per wedstrijdsessie een of twee kaarten gereserveerd. Die kunnen tegen betaling worden afgenomen. Deze kaartverkoop verloopt via NOC*NSF in afstemming met de sportbonden.

Kaartprijzen voor de Paralympische Spelen Paris 2024

Er zijn 2,8 miljoen kaarten beschikbaar voor de Paralympische Spelen van Parijs. De goedkoopste kaarten kosten € 15 per stuk. Meer dan de helft van alle kaarten is verkrijgbaar voor € 25 of minder. De prijs van een ticket is afhankelijk van de sport, de wedstrijd en de stoelcategorie die je kiest. De prijzen van alle wedstrijden zijn te vinden via deze pagina op de kaartverkoopwebsite.

Het organisatiecomité biedt familievoordeel aan. Bij aankoop van twee standaard kaarten kunnen maximaal twee kaarten voor kinderen tot 12 jaar oud bijgekocht worden voor € 10 per stuk.

Naast losse kaarten gaan er ook discovery passes in de verkoop. Hiermee bezoek je meerdere wedstrijden voor € 24. Er zijn verschillende discovery passes beschikbaar, waarbij per pas de combinatie van wedstrijden verschilt.