Veelgestelde vragen over de kaartverkoop voor de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs

In de zomer van 2024 vinden in Parijs de Olympische en Paralympische Spelen plaats. De Olympische Spelen zijn van vrijdag 26 juli tot en met zondag 11 augustus 2024. De Paralympische Spelen zijn van 28 augustus tot en met 8 september 2024. Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen over de kaartverkoop van beide evenementen.

Pexels Luke Webb 2738173

Hoe kan ik kaarten kopen voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen van Parijs?

De kaartverkoop voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen van Parijs is wereldwijd centraal geregeld. Je koopt je kaarten daarom niet via NOC*NSF, maar direct via het organisatiecomité. Dit is de officiële website. Dit is de enige plek waar je officiële losse wedstrijdkaarten koopt voor de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs.

Naast losse wedstrijdtickets, worden ook hospitality-pakketten verkocht. Voor de Olympische Spelen kan je deze behalve via de website van het organisatiecomité ook kopen via P1 Travel. Dit is de officiële subdistributeur van On Location (de kaartverkooppartner van het organisatiecomité) voor Nederlandse consumenten en zakelijke doelgroepen.

Wanneer kan ik kaarten kopen voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen van Parijs?

De kaartverkoop voor losse wedstrijden voor de Olympische Spelen verliep in meerdere fases: fase 1 (december 2022 – januari 2023), fase 2 (maart – april 2023) en fase 3 (start eind 2023). Alle informatie over de fases lees je op deze pagina.

De kaartverkoop voor de Paralympische Spelen start op 9 oktober 2023. Het organisatiecomité verwacht dat de verkoop op deze dag om 10.00 uur start, houd daarvoor de website in de gaten. Alle informatie vind je op deze pagina.

Kan ik kaarten kopen of verkopen via een doorverkoopplatform?

Het organisatiecomité lanceert in 2024 een officieel doorverkoopplatform. Dit is het enige platform waarbij het is toegestaan om kaarten door te verkopen aan anderen of juist aan te schaffen. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer in 2024 het officiële doorverkoopplatform online gaat.

Wat kosten kaarten voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen van Parijs?

Kaarten voor de Olympische Spelen zijn te koop vanaf € 24,-. Kaarten voor de Paralympische Spelen zijn er vanaf € 15,-. Op deze pagina lees je meer over de kaartprijzen van de Olympische Spelen. Informatie over de kaartprijzen van de Paralympische Spelen wordt aangevuld op deze pagina.

Worden er ook kaarten voor mindervalide- of rolstoelplekken verkocht?

Er zijn kaarten beschikbaar voor mensen met een beperking. Er worden twee soorten plaatsen aangeboden: makkelijk toegankelijke plaatsen voor personen met beperkte mobiliteit en aangepaste plaatsen voor rolstoelgebruikers. Je hebt de mogelijkheid om kaarten voor een begeleider bij te kopen.

Hoeveel kaarten kan ik kopen voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen van Parijs?

In totaal kan je per account maximaal dertig kaarten kopen. Daarbij geldt per wedstrijd een maximum van tien kaarten. Voor de openings- en sluitingsceremonies geldt een maximum van vier kaarten. Wil je meer kaarten kopen? Dan heb je een extra gebruikersaccount nodig.

Wat is een hospitality-pakket?

Een hospitality-pakket dat je voor de Olympische Spelen aanschaft via P1 Travel, bestaat uit een officiële wedstrijdkaart in combinatie met extra producten en/of diensten. Denk bijvoorbeeld aan live entertainment en eten en drinken bij het evenement dat je bezoekt of toegang tot lounges of clubs in Parijs. Per hospitality-pakket verschilt het aanbod.

Reis en verblijf maken niet standaard deel uit van een hospitality pakket. Wel kan je er via P1 Travel in sommige gevallen voor kiezen om een verblijf in een hotel bij te boeken.

Is er een apart kaartverkoopprogramma voor vrienden en familieleden van sporters?

Voor familieleden en vrienden van deelnemende sporters aan de Olympische en Paralympische Spelen zijn twee kaarten per wedstrijd* gereserveerd die tegen betaling kunnen worden afgenomen. Deze kaartverkoop verloopt niet via het organisatiecomité, maar via NOC*NSF. De communicatie vindt plaats via de sportbond. Familieleden en vrienden die meer dan twee kaarten willen aanschaffen zijn aangewezen op de reguliere kaartverkoop.

*Uitzonderingen Olympische Spelen: bij zwemmen, sportschieten, atletiek, snelwandelen en wegwielrennen is één kaart per deelnemende sporter beschikbaar.

*Uitzonderingen Paralympische Spelen: bij paratriatlon is één kaart per deelnemende sporter beschikbaar. Parawielrennen en para-sportschieten zijn volledig uitgezonderd van dit programma.

Kan ik ook wedstrijdkaarten inclusief overnachting kopen?

Het organisatiecomité verkoopt reispakketten waarbij overnachting is inbegrepen.

Hoe weet ik wanneer TeamNL in actie komt tijdens de Olympische Spelen en Paralympische Spelen van Parijs?

Op dit moment is nog niet bekend in welke wedstrijden TeamNL in actie komt. Je kan dus nog niet specifiek kaarten bestellen voor wedstrijden waarin Nederlanders aan de start verschijnen.

Hoe kan ik kaarten kopen voor de openingsceremonie en sluitingsceremonie van de Olympische Spelen en Paralympische Spelen van Parijs?

Voor het eerst in de geschiedenis van de Olympische Spelen vindt de openingsceremonie plaats in het hart van de stad. De openingsceremonie door de Seine in Parijs belooft spectaculair te worden. Honderdduizenden toeschouwers langs de Seine zullen genieten van onder meer de atletenparade. Toegang is grotendeels gratis, maar voor de lage kades langs de Seine geldt kaartverkoop. 

De sluitingsceremonie van de Olympische Spelen is in Stade de France, het olympisch stadion. Hiervoor moet je in het bezit zijn van een toegangskaart.

Kaarten voor de openingsceremonie (Place de la Concorde) en de sluitingsceremonie (Stade de France) van de Paralympische Spelen gaan op 9 oktober 2023 in de verkoop, gelijktijdig met de kaarten voor de wedstrijden van dat evenement.

Mag ik tickets voor anderen kopen?

Per account mag je maximaal dertig kaarten aanschaffen. Dat mogen ook kaarten zijn voor familieleden of vrienden. Alle kaarten komen in eerste instantie op naam te staan van de persoon die de kaarten heeft besteld. Die persoon moet vóór de wedstrijd de namen van alle tickethouders digitaal doorgeven. Hoe en wanneer dat moet gebeuren deelt het organisatiecomité op een later moment.

Wat is On Location?

On Location is door het IOC aangesteld als ‘global hospitality provider’. Daarmee is On Location wereldwijd de enige officiële partner die de kaartverkoop verzorgt namens de organisatiecomités van de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs in 2024, de Olympische en Paralympische Winterspelen van Milaan en Cortina d'Ampezzo in 2026 en de Olympische en Paralympische Spelen van Los Angeles in 2028.

In Nederland heeft On Location twee officiële subdistributeurs voor de verkoop van hospitality-pakketten: P1 Travel bij de Olympische Spelen voor consumenten en zakelijke doelgroepen en Zoover Sports & Events voor bonden en de partners van NOC*NSF, zowel bij de Olympische als de Paralympische Spelen.

Waar kan ik terecht met een andere vraag over de kaartverkoop?

De kaartverkoop is volledig in handen van het organisatiecomité, dat daarvoor samenwerkt met On Location. Om onze supporters van TeamNL op weg te helpen, hebben we op onze website zo veel mogelijk relevante informatie verzameld en geven we antwoord op veelgestelde vragen. Mocht je nog meer vragen hebben, dan is de kans groot dat je het antwoord vindt op de kaartverkoopwebsite van het organisatiecomité.