Stefan Boermans En Yorick De Groot Foto Nevobo Bij PB
Olympische Spelen Parijs 2024

Beachvolleybal (m) finale

  • 10 augustus t/m 10 augustus 2024
  • Vanaf 21:00
  • Olympische Spelen Parijs 2024
Terug naar het overzicht

Het beachvolleybal tijdens de Olympische Spelen van Parijs is van 27 juli tot en met 10 augustus. Het evenement vindt plaats in het Champs-de-Mars, het park aan de voet van de Eiffeltoren in het centrum van Parijs.

Op 10 augustus vindt de finale van het beachvolleybal mannen plaats. Let op: we weten nog niet of TeamNL zich plaatst voor de finale.

TeamNL bestaat uit:

Mannen: Stefan Boermans/Yorick de Groot en Steven van de Velde/Matthew Immers

Foto: Stefan Boermans en Yorick de Groot (BSR Agency).

Programma beachvolleybal

Zondag 4 en maandag 5 augustus: 09:00 - 23:00 uur
Mannen en vrouwen: achtste finales

Dinsdag 6 en woensdag 7 augustus: 17:00 - 23:00 uur
Mannen en vrouwen: kwartfinale

Donderdag 8 augustus: 17:00 - 23:00 uur
Mannen en vrouwen: halve finale

Vrijdag 9 augustus: 21:00 - 00:00 uur
Vrouwen: finale en troostfinale

Zaterdag 10 augustus: 21:00 - 00:00 uur
Mannen: finale en troostfinale

Iconische locatie

De wedstrijden in Parijs worden gespeeld op een iconische plek. Champs de Mars ligt recht onder de Eiffeltoren. Het pop-up stadion is in de volksmond al omgedoopt tot het Eiffeltorenstadion.

Aan het olympisch beachvolleybaltoernooi doen per geslacht 24 teams mee. In totaal nemen dus 96 beachvolleyballers deel aan de Olympische Spelen.

In totaal verschijnen drie Nederlandse teams aan de start. Bij de vrouwen gaan Katja Stam en Raïsa Schoon op voor hun tweede olympische deelname. Bij de mannen maken Stefan Boermans en Yorick de Groot en Steven van de Velde en Matthew Immers hun olympisch debuut onder de iconische Eiffeltoren.

Voor de achtste keer

In Parijs staat beachvolleybal voor de achtste keer op het programma. Sinds het debuut op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 is de sport niet meer weg te denken. Nederland won in Rio 2016 voor het eerst een olympische medaille in deze sport. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen veroverden het brons door met 2-0 van de Russen Semenov en Krasilnikov te winnen. 

In Tokio deden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen weer mee. Net zoals de duo's Raïsa Schoon/Katja Stam en Sanne Keizer/Madelein Meppelink. 

Let op

In het programma nemen we alleen de onderdelen op waarop TeamNL, eventueel, in actie komt. Alles onder voorbehoud van wijzigingen.

Ga naar de officiële website

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle