Baanwielrenners teamsprint met Jaap Eden Award.jpg

Baanwielrenners gekozen tot Sportploeg van het Jaar

01 mei 2019
Redactie

AMSTERDAM - TeamNL baanwielrenners teamsprint is woensdag gekozen tot Sportploeg van het jaar. De prijs werd uitgereikt door voetballer Rafael van der Vaart. (19-12-2018)

De Nederlandse baansprinters zetten in februari van dit jaar tijdens het WK in Apeldoorn met goud op de teamsprint de kroon op hun werk. Na twee zilveren WK-medailles op dit Olympische koningsnummer mag de talentvolle generatie baanwielrenners eindelijk de regenboogtrui aantrekken. Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli verslaan de concurrentie in eigen land in stijl met een Nederlands record. In augustus is ook de Europese titel een prooi voor de sprintmannen. De ploeg, dan met Roy van den Berg in de gelederen in plaats van Matthijs Büchli, verslaat in Glasgow de concurrentie in hun op een na snelste tijd ooit gereden.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen