20190409 esther vergeer Toyota.jpg

Esther Vergeer strijdt voor gelijkwaardigheid in sportwereld

01 mei 2019
Redactie

Als meisje van acht belandde Esther Vergeer in een rolstoel. Door sport leerde ze met haar beperking omgaan. Het gaf haar meer strijdlust en zelfvertrouwen. Jarenlang was ze de beste rolstoeltennisster van de wereld. Via de Esther Vergeer Foundation maakt ze sporten mogelijk voor kinderen waarbij dat onmogelijk lijkt vanwege een lichamelijke beperking. Nu is ze chef de mission van Paralympic TeamNL en streeft ze naar gelijkwaardigheid in de sportwereld.

Esther is ambassadeur van Toyota, official partner van zowel de Paralympische- als Olympische Spelen en mobility partner van TeamNL. Vanuit het motto 'Ever better mobility for all' is Toyota een partnership met zowel de Paralympische als de Olympische Spelen aangegaan. In een inspirerend en indrukwekkend close-up video-portret vertelt ze hoe zij telkens weer de strijd aangaat om het onmogelijke mogelijk te maken. In tennis, met kinderen en nu richting Tokyo 2020. 


“Toen ik jong was, waren paralympische topsporters nauwelijks bekend,” zegt Esther Vergeer. "Ze kwamen nooit op 
televisie. Ik had toen graag helden gehad in wie ik mij kon herkennen. Als chef de mission zie ik het als mijn taak onze paralympische helden het podium te geven dat ze verdienen en alle (individuele) sporters tot een hecht team te smeden. Waar ik voor sta is dat we samen één TeamNL zijn. Excelleren op het allerhoogste niveau, zonder onderscheid in sport, sporters en discipline. We hebben al enorme stappen gemaakt, maar het liefst zie ik gelijkwaardigheid doorgevoerd tot in elk haarvat van de sportwereld. Bijvoorbeeld doordat steeds meer sportevenementen geïntegreerd plaatsvinden, dus valide en gehandicaptensport tegelijkertijd."

“Sport kan ons uitdagen, inspireren en verenigen. Als official partner van de Olympische en Paralympische Spelen, delen wij de visie om mensen aan te moedigen door te gaan - voorbij de finish, voorbij het onmogelijke. Onze ambassadeurs hebben ieder alles op alles gezet om hun dromen te verwezenlijken. Doorzettingsvermogen en support van naasten zorgen ervoor dat zij telkens weer op hun doel af blijven gaan. Met de ‘Start Your Impossible’-films brengen wij een ode aan onze Nederlandse sporthelden, laten wij jong en oud zien dat niets onmogelijk is en hopen wij mensen te inspireren”,” aldus Nicole Groeneveld, campagnemanager Toyota.

 

Gerelateerde artikelen