Kjeld Nuis met Jaap Eden.jpg

Kjeld Nuis gekozen tot Sportman van het jaar

01 mei 2019
Redactie

AMSTERDAM - Kjeld Nuis is gekozen tot Sportman van het jaar. De schaatser kreeg de Jaap Eden Award woensdag in Afas Live uit handen van programmamaker Jan Versteegh. (19-12-2018)

Tijdens zijn eerste Olympische Spelen maakt Kjeld Nuis (29) dit jaar in PyeongChang zijn favorietenrol waar. Na het toernooi zowel in 2010 als in 2014 op een haar na gemist te hebben, debuteert hij met een ijzersterke race op de 1500 meter in de Gangneung Science Oval. Hij snelt naar goud op het koningsnummer. Twaalf dagen later is ook het goud op de 1000 meter een prooi voor de technisch begaafde Nuis. Hij is de derde schaatser in de geschiedenis die die zeldzame dubbel op zijn naam schrijft. Een week later pakt Nuis, dankzij twee goede duizendmeters in China, het zilver tijdens het WK sprint.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen