Paardenhoofd Jumping Amsterdam2.jpg

Paardensporters gekwalificeerd voor Tokyo 2020

01 mei 2019
Redactie

ARNHEM - De Nederlandse dressuurruiters en de springruiters hebben voldaan aan de kwalificatie-eis voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo. Daarmee komen ze in aanmerking om in 2020 te worden uitgezonden naar de Olympische Spelen. Het Nederlands paradressuurteam heeft voldaan aan de kwalificatie-eis voor deelname aan de Paralympische Spelen in Tokyo en komt in aanmerking te worden uitgezonden naar de Paralympische Spelen. (21-12-2018)

De KNHS heeft de ploegen voorgedragen voor kwalificatie. NOC*NSF heeft de voordrachten getoetst en gehonoreerd.

De KNHS moet nog een voordracht voor uitzending doen, op basis waarvan NOC*NSF de uitzendbeslissing kan nemen. Deze voordracht kan plaatsvinden na toewijzing van de quotumplaatsen door de internationale hippische federatie (FEI). Dan zal ook duidelijk worden uit welke ruiters de teams worden samengesteld.

Gerelateerde teams

Toon alle 3

Gerelateerde artikelen