Pieter Jan Postma WK 2018.jpg

Zeiler Postma beëindigt carrière

25 mei 2019
AD

Zeiler Pieter-Jan Postma heeft een punt gezet achter zijn topsportcarrière. 

Hij nam zijn besluit kort na het EK Finn in Athene, toen voor hem duidelijk werd dat hij niet zal deelnemen aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Postma verloor de kwalificatiestrijd van Nicholas Heiner.

Postma deed drie keer mee aan de Olympische Spelen. Zijn beste resultaat was de vierde plaats in Londen 2012, waar hij lang meedeed om het goud. Ook in Peking 2008 en Rio 2016 was de Fries erbij. Postma behaalde negen nationale titels en streed ook op wereldkampioenschappen vaak voorin mee. Een wereldtitel behaalde hij nooit. ,,Hoogtepunten raken je, dieptepunten raken je. Het is sport, het is een hele reis en alles is een belevenis geweest”, zei Postma, die het topzeilen zal missen. ,,Zeilen met wind en golven, op wat voor boot dan ook, is grandioos.’’

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams