triatlon brons social.jpg

EK-brons voor mixed relayteam in Weert

02 juni 2019
NTB (Triatlon)

Triatleten stellen belangrijke ranglijstpunten op weg naar Tokio 2020 veilig.

Nieuwe opstelling pakt goed uit

Met een bronzen plak sloot het Nederlands mixed relayteam vandaag het EK in eigen huis waardig af. In Weert was de ploeg van coaches Louis Delahaije en Jordi Meulenberg vanaf de start in de voorste gelederen te vinden. De nieuwe volgorde in de opstelling, met Maya Kingma als startende atlete, pakte zodoende goed uit.

Kingma leidde na het zwemonderdeel, handhaafde zich probleemloos in de kopgroep tijdens het fietsen en lopen en gaf door aan Marco van der Stel. De NTC-atleet nam op zijn beurt plaats in de kopgroep, die langzaam uitdunde en na een uitermate sterk looponderdeel wisselde Van der Stel als derde naar Rachel Klamer.

Eindschot

De Beuningse bewees andermaal dat zij thuishoort in de wereldtop en kwam als tweede van de fiets, terwijl de kopgroep uitgedund was naar vijf atletes. Jorik van Egdom mocht zelfs in pole position beginnen na een sterk eindschot van Klamer. De Veenendaler ging er vol voor en haakte tijdens het zwemmen knap aan bij de Franse atleet Leo Bergère. Op de fiets sloten Duitsland en België nog aan, terwijl Portugal definitief geklopt was.

Van Egdom liep voor wat hij waard was, zag Justus Nieschlag namens Duitsland en de Fransman Bergère respectievelijk zilver en goud opeisen en stelde ruim voor de Belgen het brons veilig voor Nederland.

Rankingpunten Tokyo2020

De bronzen medaille in eigen huis was een fraai slot van het EK triatlon in Weert en betekent voor TeamNL dat belangrijke punten voor de wereldranglijst veiliggesteld zijn richting olympische kwalificatie voor Tokio 2020. Nederland blijft in de top zeven van de wereld staan en houdt zodoende zicht op rechtstreekse plaatsing voor Tokio, terwijl naaste concurrent Zwitserland de nodige punten liet liggen door zevende te worden

 

Gerelateerde sporters

Toon alle 4

Gerelateerde teams