wild 2.jpg

Kirsten Wild draagt onze vlag tijdens sluitingsceremonie

30 juni 2019
Reemt Borcherts

Baanwielrenster Kirsten Wild is zondagavond onze vlaggendraagster tijdens de sluitingsceremonie van de Europese Spelen in Minsk. Wild (36) veroverde in Wit-Rusland twee gouden plakken: op de scratch en het omnium. Zondag voegde ze daar op de Madison nog een zilveren medaille aan toe.

 

“Kirsten is bescheiden over wie ze is en wat ze heeft gepresteerd”, zegt Chef de Mission Pieter van den Hoogenband. “Maar ondertussen is ze verschrikkelijk goed. Kirsten levert altijd kwaliteit. Ze heeft een erelijst waar je u tegen zegt. Pak haar Wikipedia-pagina er maar eens bij en verwonder je, over wat zij allemaal heeft gewonnen. En ook hier laat ze het weer zien. Ze is een onderschatte grootheid in ons land op sportgebied.”

Fenomeen
“Ik ben blij dat ik haar namens ons team een podium kan geven, om te laten zien hoe erg ze wordt gewaardeerd. Toen ik vroeg of ze het een eer vond om vanavond onze vlag te dragen, merkte ik dat het haar wat deed. Hopelijk is het voor anderen, die haar nog niet zo goed kennen, een reden om zich nog meer te verdiepen in de sportvrouw Kirsten Wild. Een fenomeen én een prachtige ambassadrice van de sport.”

De koningin van deze Europese Spelen was wat overdonderd door de vraag van Van den Hoogenband. “Ik viel een beetje stil”, zegt Wild. “Ik wist even niet zo goed wat ik moest zeggen. Het is een enorme eer en waardering. Ik was dus positief verrast. Ik vind het heel bijzonder.”

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle