Thomas Lucas 2020 ANP Sem Van Der Wal 2400X1600

De playlist van… Thomas Lucas

14 januari 2020
Richard Schoonderwoert

Muziek geeft vleugels, kracht, motivatie. Het zorgt voor mooie herinneringen, maar kan ook steun geven als het tegenzit. Onze sporters geven ons een inkijkje in hun playlist. Vandaag Thomas Lucas, die deze week met de waterpolomannen uitkomt op het Europees kampioenschap in Boedapest.

Herman Berkien  – Waar is toch mijn caravan?

“Ik woonde ooit in Zeist, met Mick van den Bree en Luca Groenendijk, twee andere internationals. Op een gegeven moment ging onze buurman trouwen en op die bruiloft werd dit nummer gedraaid. Dat was hilarisch. Die bruid liep op gele klompen. Daarna is dat liedje altijd bij ons gebleven. Ik heb hem een keer opgezet voor de krachttraining met het Nederlands team. En natuurlijk het verhaal erachter verteld. Sindsdien komt hij vaker voorbij. Voor zo’n training wordt er natuurlijk altijd wel gelachen. Dan luisteren we op de radio ook vaak naar Het foute uur.”

Michael Kiwanuka – Love and hate

“Ik ben zelf meer van de rustige muziek. Ik vind het heel lekker om voor een training of wedstrijd Michael Kiwanuka te draaien. Love and hate bijvoorbeeld. Of Cold little heart. Daar is ook een versie van negen minuten van. Die heb ik veel gedraaid toen ik in Italië woonde met mijn vriendin. Dat geeft me altijd een fijn gevoel. Ik had daar ook een hele goeie vriend, een Kroaat, die was daar ook fan van. Op zondag gingen we altijd barbecueën op het strand. Dan bereidden we dat voor met z’n tweeën en draaiden we die muziek. Als we dan even pauze namen gingen we lekker in de hangmat liggen, kijken naar de zee.”

AC/DC – Thunderstruck

“AC/DC is natuurlijk ook heel lekker. Thunderstruck. Lekker opwarmen, lekker beuken. Die staat op een lijstje dat we een jaar geleden met het team zijn begonnen. Een lijstje op Deezer, dat is een streaming service. Iedereen heeft daar een paar nummers ingezet. Dus het is best wel gevarieerd. Van rock tot rapmuziek. Het was mijn initiatief, dus ik ben nu bij de waterpoloërs degene die de muziek regelt.”

2WEI – Survivor

“Survivor van 2WEI staat ook op ons lijstje. Pascal Janssen, ook een teamgenoot, heeft die erbij gezet. Een lekker nummertje om in de trance te komen. Die draai ik ruim voor een wedstrijd. Als ik in de bus zit, of nog thuis. Kort voor een wedstrijd luister ik nooit muziek. Dan wil ik met andere dingen bezig zijn, zoals tactieken en technieken.”

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen