dani baijens portret-anp 600x393 371787665.jpg

De playlist van… Dani Baijens

13 januari 2020
Reemt Borcherts

Muziek geeft vleugels, kracht, motivatie. Het zorgt voor mooie herinneringen, maar kan ook steun geven als het tegenzit. Onze sporters geven ons een inkijkje in hun playlist. Vandaag Dani Baijens, die momenteel met de handballers op het EK speelt in Noorwegen.

Muziek geeft vleugels, kracht, motivatie. Het zorgt voor mooie herinneringen, maar kan ook steun geven als het tegenzit. Onze sporters geven ons een inkijkje in hun playlist. Vandaag Dani Baijens, die momenteel met de handballers op het EK speelt in Noorwegen.

De Règâhs – Bènamee

“Ik ben een echte Rotterdammer, maar één van mijn favoriete nummers om voor de wedstrijd te luisteren is van een Haagse band. De reigers, zou je in het Nederlands zeggen. Ze maken covers op bekende Spaanse muziek. Hier word ik zo ontzettend vrolijk en ontspannen van. En eigenlijk heb ik dat wel nodig, om voor een wedstrijd wat relaxter te worden. Ik kan mezelf best druk maken, maar als ik dit hoor krijg ik helemaal het goede gevoel. Ik luister dit het liefst in het hotel of in de bus, in ieder geval voordat we de kleedkamer ingaan.”

Lirical – Mbappé

“Mijn clubteam is Lemgo, uit de Duitse Bundesliga. Muziek speelt een heel belangrijke rol in de ploeg. Dat gaat best ver, als ik er zo over nadenk. We hebben zelfs iemand die de taak heeft om boxjes mee te nemen. Het lekkerste nummer voor in de kleedkamer vind ik op dit moment Mbappé van Lirical. Inderdaad, dat gaat over die Franse voetballer. Maar dat is voor ons bijzaak. Het is vooral een nummer om lekker op los te komen. Een lekker opzwepend dansnummer. Heel fijn voor het begin van een wedstrijd.”

Lucenzo feat. Don Omar - Danza Kuduro

“Een zomerhit van een aantal jaar geleden. Als ik dit nummer hoor, moet ik altijd denken aan het kampioenschap met onze club Snelwiek. Dat was in de B-jeugd, ik was toen een jaar of veertien. We wonnen toen in zes wedstrijden van Aalsmeer. Danza Kuduro was hét nummer van het kamp dat we een jaar daarvoor hadden. Toen we die finale wonnen, werd het opnieuw gedraaid. Iedereen voelde dat het ons liedje was. En dat kampioenschap was voor ons de bevestiging dat we een bijzondere lichting hadden. Naast mij zijn er van dat team nog een stuk of vier jongens die nog op het hoogste niveau spelen.”

Mr. Polska & Ronnie Flex – Ravotten

“Ik hou van Nederlandse muziek. Ook thuis of in de auto zet ik dat vaak op. Ravotten is één van de nummers die altijd voorbijkomt als ik samen met mijn teamgenoot Bobby Schagen terugrijd naar Nederland. Eerst zetten we dan de Daily Mix van Spotify aan en daarna is deze aan de beurt. Op de Duitse Autobahn op weg van Lemgo naar Nederland met dit nummer aan. Een gevoel dat je naar huis gaat en het weekend vrij hebt. Terug daar Rotterdam, naar vrienden, familie. Het nummer heeft een goed tempo, waardoor je wakker blijft in die rit van drieënhalf uur.”

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle