Lipman Boek 800X400

Annick Lipman: “Ik hou wel van dat magische van Harry Potter”

09 april 2020
Richard Schoonderwoert

Het coronavirus heeft Nederland in zijn greep. Sportwedstrijden zijn afgelast, alle openbare gelegenheden gesloten. De regering heeft opgeroepen zo weinig mogelijk de straat op te gaan. Maar wat doe je als je de hele dag thuis doorbrengt? We vroegen het onze sporters. Vandaag: handbalster Annick Lipman.

Hi Annick, hoe gaat het met je?
“Ik zit nu bij mijn ouders in Zwolle. Ik speel in Noorwegen bij Byåsen HE. Ik was naar Nederland gekomen voor wedstrijden met het Nederlands team. We zouden tegen Spanje spelen. Maar we kregen al gauw te horen dat dat niet doorging.”

Kon je niet meer terug naar Noorwegen?
“In Noorwegen zit ook alles dicht, net als in Nederland. Ook het vliegveld was gesloten, dus ik kon niet meer terug. Maar ik ben blij dat ik hier zit. Hier is het nog mooi weer. In Noorwegen sneeuwt het.”

Dus de competitie ligt daar ook stil…
“Op 11 maart hebben we onze laatste wedstrijd gespeeld. De gewone competitie was klaar, de nacompetitie hebben ze eruit gegooid. Op twee ploegen na, zijn zowel bij de mannen als de vrouwen alle contracten van de spelers stopgezet. Die krijgen nu een uitkering van de Noorse staat.”

Jij ook?
“Ja. Van ons hele team is het contract opgezegd tot eind mei. We hopen dat als het weer beter gaat, de sponsors weer aanhaken. Ik begrijp het wel hoor. Als de sponsors niet willen betalen heeft de club geen inkomsten. Dan is het al gauw dat ze de contracten opzeggen.”

Lipman Broer
Annick traint thuis in Zwolle samen met haar broer Koen.

Heb je nog wel contact met je club?
“We hebben wekelijks een conference call met het bestuur en de meiden. Verder hebben we een app-groep en we trainen veel samen via internet. Dan heeft iedereen zijn laptop aan en kunnen we elkaar zien. We doen dan een Tabata-training. Daarbij doe je oefeningen in korte intervallen met een hoge intensiteit. Bijvoorbeeld dertig seconden squats. In totaal doen we dat een halfuur. Dat is best zwaar.”

Train je daarnaast ook nog voor jezelf?
“Ik train samen met mijn broertje Koen. Dan doen we krachttraining. Ik heb wat gewichten thuis en een stretchband. En van Papendal heb ik een spinningfiets gekregen. Verder doe ik aan hardlopen.”

Lipman Halters En Fiets

Wat doe je verder op een dag?
 “Niet zoveel. Lezen. Puzzelen. Mijn jongste broertje, Jochem heet ie, heeft zo’n twintig puzzels van Jan van Haasteren. Dat zijn puzzels waarin honderdduizend dingen gebeuren. Hij heeft puzzels van duizend, vijftienhonderd en tweeduizend stukjes. Daar ben je wel even mee bezig.”

En wat voor boeken lees je?
“Ik ben bezig in het laatste boek van Harry Potter. Ik heb hem al twintig keer gelezen, maar hij blijft leuk. Het leest lekker weg. Ik heb alle boeken van Harry Potter gelezen. Ik had er ook twee mee naar het WK in december en ben nu bezig in de laatste. Harry Potter en de relieken van de dood heet ie. Ik hou wel van dat magische. Ik heb de Harry Potter-films ook gezien, maar de films en de boeken lijken niet op elkaar. Dus als je het boek leest ontdek je weer nieuwe dingen.”

Hou je ook van dat soort films en series?
“Series als CSI en NCIS daar hou ik wel van. Ik hou van de spanning. Je zit er helemaal in want je wilt weten hoe het afloopt. Thuis in Zwolle valt het wel mee hoeveel ik naar series kijk. Maar in Noorwegen heb ik naast het handbal veel minder te doen. Hawaï Five-0 is ook zo’n spannende serie. Daarvan heb ik al zeven seizoenen gekeken.”

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen