Welkom Thuis Rio 2016 Sharon van Rouwendaal ANP 347186090

De TeamNL2020-podcast als extra informatie- én inspiratiebron voor de sporters

22 april 2020
Redactie

Het coronavirus beheerst het dagelijkse leven en dus ook dat van onze sporters. Op verschillende vlakken heeft het een aanzienlijke impact en daar is niet altijd even makkelijk mee om te gaan. Om onze sporters zo optimaal mogelijk te ondersteunen, is de podcast TeamNL2020 ontwikkeld. Een podcast waarin we stilstaan bij relevante thema’s die de TeamNL’ers aangaan en waarin veel gestelde vragen worden beantwoord.

Vanaf het moment dat het coronavirus ook in Nederland voor een immense impact zorgde, betekende dat veel vragen bij de sporters van TeamNL. Vragen als 'hoe kan ik me mentaal het beste weren tegen deze situatie', 'hoe blijf ik in tijden zonder training het beste op gewicht' en 'wat gebeurt er nu met mijn status?' passeerden de revue. Voor ons een teken om na te denken hoe de sporter nóg beter ondersteund kunnen worden.

Daarom is de podcast TeamNL2020 in het leven geroepen. Een podcast van én voor TeamNL. Elke aflevering staat in het teken van een actueel thema, zoals de psychologische impact die de coronamaatregelen kan hebben. Iedere keer schuiven een topsporter en een expert bij ons aan. Zo zorgen we niet alleen voor de expertise, maar behandelen we de thema’s ook vanuit de praktijk. Zo deelden de sporters Kirsten Wild, Tom Dumoulin en Kiran Badloe hun ervaringen samen met respectievelijk TeamNL-experts Paul Wylleman en Asker Jeukendrup en met chef de mission Pieter van den Hoogenband.

Benieuwd naar de eerste drie afleveringen en wat er nog meer aankomt? Neem dan zeker een kijkje op teamnl.org/podcast.

Veel luisterplezier.

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde artikelen