Maikel Van Der Vleuten 2

TeamNL-update: Van der Vleuten viert rentree na coronastop met zege

19 juni 2020
Redactie

Na de lockdown komt de sportwereld langzaam weer op gang. Check ons weekblog voor de laatste updates!

Zondag 21 juni

Van der Vleuten viert rentree na coronastop met zege

Springruiter Maikel van der Vleuten heeft de eerste grandprix (vier sterren) na de coronastop gewonnen. De 32-jarige Nederlander was met zijn merrie Dana Blue de beste in het Franse Grimaud. De Belg Jos Verlooy eindigde als tweede, vlak voor de Italiaan Emilio Bicocchi.

Maikel was de snelste in de barrage, waarin 12 van de 16 combinaties foutloos bleven. Zijn optreden in de fraaie omgeving van Saint-Tropez was de eerste in een wedstrijdreeks van drie weken.

Nys verslaat Van der Poel in Slag om Balenberg

Mathieu van der Poel heeft in de eerste editie van de Slag om Balenberg, een driekamp voor veldrijders, de winst aan Thibau Nys moeten laten. De 17-jarige Belg, wereldkampioen bij de junioren, was op elk onderdeel de beste. Bij de vrouwen zegevierde de Nederlandse Annemarie Worst.

De Slag om Balenberg in het Belgische Tremelo bestond uit drie onderdelen: een uitdagende rit door het bos, een tijdrit over een veldritparcours en een uithoudingsproef op een zandstrook.

Terpstra mag vandaag weer naar huis

Niki Terpstra mag vandaag het ziekenhuis verlaten. Dat heeft zijn team Total Direct Énergie laten weten. Hij kwam enkele dagen geleden zwaar ten val bij een trainingsrit. De verwachting is dat hij over een maand of drie weer aan wedstrijden kan meedoen.

Niki (36) liep bij de crash onder meer een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben, een klaplong en een kneuzing in zijn onderrug op. Hij werd opgenomen op de intensive care van het VUmc in Amsterdam, maar verhuisde woensdag naar een normale afdeling.

Vrijdag 18 juni

Volleybalster Celeste Plak last break in

Volleybalster Celeste Plak komt dit jaar niet meer in actie voor Oranje of voor een clubteam. De buitenaanvalster wil 'even afstand nemen van het fulltime topsportleven'. De 24-jarige Celeste is sinds 2012 international en kwam vooralsnog tot 261 interlands.

"De laatste maanden heb ik vanwege de coronamaatregelen niet kunnen volleyballen", zegt Celeste. "Door die verplichte afstand ben ik eens rustig gaan nadenken en tot de conclusie gekomen dat ik wat langer pauze wil nemen. Ik ben al een te ruime tijd de echte gretigheid naar de bal kwijt, en dat is niet goed. Die gretigheid is van levensbelang in onze sport." 

"Ik ga het komende halfjaar benutten om mij maatschappelijk te oriënteren, terwijl ik met hulp van een personal trainer fit blijf. Uiteindelijk wil ik halverwege het clubseizoen, in januari, weer sterk terugkeren om de gaten in de vloer te slaan."

Celeste hoorde bij het team dat in 2016 vierde werd op de Spelen van Rio. De volleybalsters grepen begin dit jaar naast kwalificatie voor Tokio. In clubverband kwam Celeste afgelopen seizoen uit voor het Turkse Aydin BBSK. Daarvoor speelde ze jarenlang in Italië.

Donderdag 17 juni

Dit jaar geen rolstoeltennis op US Open

De US Open kent dit jaar geen toernooi voor rolstoeltennissers. Het grandslamtoernooi in New York wordt van 31 augustus tot en met 13 september gehouden, maar wel onder strikte voorwaarden en met aangepaste schema's. Zo zal er geen publiek toegelaten worden en zijn enkele onderdelen van het reguliere programma geschrapt. Behalve het rolstoeltennistoernooi zijn ook het kwalificatietoernooi, het juniorentoernooi en het gemengd dubbelspel geannuleerd.

De nummer 1 van de wereld bij de vrouwen, Diede de Groot, reageert verontwaardigd. "Dit is een stap terug", zegt ze op de website van de NOS. "Van alle kanten krijgen we te horen dat wij als rolstoeltennissers er helemaal bij horen, maar bij enige tegenwind liggen we er meteen uit."

Handbalvrouwen op EK tegen Hongarije, Servië en Kroatië

De Nederlands handbalvrouwen zijn op het Europees kampioenschap in Noorwegen en Denemarken ingedeeld in groep C met Hongarije, Servië en Kroatië. Ze spelen de poulewedstrijden in het Noorse Trondheim. Dat is het resultaat van de loting in Wenen.

Het EK wordt gehouden van 3 tot en met 20 december in Herning en Frederikshavn in Denemarken en Trondheim, Stavanger en Oslo in Noorwegen.

Woensdag 17 juni

Niki Terpstra drie maanden aan de kant

Niki Terpstra kan dit seizoen mogelijk toch nog in actie komen. De 36-jarige Noord-Hollander heeft volgens de dokter van zijn Franse ploeg Total Direct Énergie tien tot twaalf weken nodig om te herstellen van z'n zware crash dinsdag tijdens de training bij een rondje om het Markermeer. Terpstra moest uitwijken voor een overstekende groep ganzen en knalde op een rotsblok.

Terpstra liep daarbij onder meer een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben, een klaplong en een kneuzing in zijn onderrug op. Hij werd opgenomen op de intensive care van het VUmc in Amsterdam, maar verhuisde woensdag naar een normale afdeling. 

Lies Rustenburg kiest voor maatschappelijke carrière

Na Monica Lanz heeft ook Lies Rustenburg besloten een punt te zetten achter haar roeicarrière. Door het uitstel van de Olympische Spelen werd Lies voor de keuze gesteld. Een rugblessure en de maatschappelijke carrière die in het verschiet ligt maken dat Lies de keuze heeft gemaakt om te stoppen met roeien. 

Dinsdag 16 juni

Handballers kennen tegenstanders EK kwalificatie

Onze handballers weten met wie ze moeten afrekenen om op het eindtoernooi van het Europees Kampioenschap van 2020 in Hongarije en Slowakije te komen. Slovenië, Polen en Turkije rolden disndag uit de koker als de tegenstanders van TeamNL tijdens de kwalificatiereeks, die in de eerste week van november van start zal gaan. De nummers 1 en 2 en de vier beste nummers 3 van de acht poules plaatsen zich voor de eindronde in januari 2022.

Niki Terpstra in ziekenhuis na zware val tijdens training

Wielrenner Niki Terpstra is vandaag gewond geraakt bij een ongeval tijdens een training. De 36-jarige Nederlander werd met een traumahelicopter naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de NOS heeft Terpstra onder meer diverse breuken opgelopen en een klaplong.

Niki's vrouw Ramona meldt op social media dat hij in het ziekenhuis ligt en daar nog wel een paar dagen zal moeten blijven. "Hij is niet in levensgevaar maar zal wel weer de tijd nodig hebben hiervan te herstellen."

Maandag 15 juni

Tafeltennisster Kim Vermaas stopt 

Tafeltennisster Kim Vermaas heeft bekendgemaakt te stoppen met topsport. De 24-jarige gaat zich focussen op het trainerschap en haar maatschappelijke carrière, zo schrijft ze op haar Facebook-pagina. Kim kwam jarenlang uit voor TeamNL en speelde in de eredivisie voor de mannen van Scylla. In 2019 werd Kim Nederlands kampioen in het enkelspel.

Gerelateerde sporters

Toon alle 4

Gerelateerde artikelen

Toon alle