Ranomi Kromowidjojo 2018 ANP-62778624.jpg

TeamNL livesessies tijdens Olympic Day!

18 juni 2020
Redactie

Op dinsdag 23 juni is het Olympic Day! Op deze dag vieren we de olympische waarden Samen, Respect en Excelleren. Dit jaar doen we dat online, waarbij topsporters op ons Instagram-kanaal met elkaar in gesprek gaan over de olympische waarden. Zwemster Ranomi Kromowidjojo, judoka Marhinde Verkerk, rolstoeltennisster Diede de Groot, hockeyer Pirmin Blaak, rolstoelbasketbalster Bo Kramer en korfballer Jelmer Jonker werken er aan mee. Onze volgers kunnen aan het gesprek meedoen door vragen in te sturen.

Wat is Olympic Day?

Jaarlijks vieren we op 23 juni over de hele wereld Olympic Day. Daarmee herdenken we de dag dat werd besloten iedere vier jaar de Olympische Spelen te organiseren. Dat doen we door aandacht te besteden aan de olympische waarden Samen, Respect en Excelleren. We willen hiermee de hedendaagse samenleving verbeteren en de kampioenen van morgen inspireren.

Vanwege de coronacrisis is het niet mogelijk in groepen bij elkaar te komen. Dus waar we in vorige jaren al eens kinderpersconferenties en spreekbeurten op scholen organiseerden, kiezen we nu voor een online variant: we gaan drie livesessies op Instagram uitzenden. Het idee: per sessie bevragen twee topsporters elkaar over een olympische waarde. Volgers kunnen voor en tijdens de sessie vragen stellen die de sporters proberen te beantwoorden.

Programma

Per olympische waarde wordt een livesessie georganiseerd met twee sporters. Iedere sessie duurt ongeveer een half uur en ze worden gestreamd via het Instagram-account van TeamNL.

  • 09:00 uur: Sessie 1: rolstoelbasketbalster Bo Kramer en korfballer Jelmer Jonker bevragen elkaar en beantwoorden vragen over de olympische waarde SAMEN.

  • 10:30 uur: Sessie 2: hockeyer Pirmin Blaak en rolstoeltennisster Diede de Groot bevragen elkaar en beantwoorden vragen over de olympische waarde EXCELLEREN.

  • 12:30 uur: Sessie 3: zwemster Ranomi Kromowidjojo en judoka Marhinde Verkerk bevragen elkaar en beantwoorden vragen over de olympische waarde RESPECT.

Heb jij een vraag voor een van deze toppers? Kijk dan dinsdag mee op ons Instagram-kanaal en stuur je vraag in.

Kyle Stolk

Wereldwijd wordt er om 11:00 uur een work-out georganiseerd. Namens ons gaat zwemmer Kyle Stolk dan live op zijn eigen Instagram-kanaal. Tijdens deze livesessie kan je meedoen aan zijn work-out. Wees op tijd en doe mee!

Gerelateerde artikelen