Hofweegen_3996.jpg

Liveblog test

01 augustus 2020
Redactie

Vandaag is het de derde wedstrijddag van de Paralympische Spelen van Tokio. in ons liveblog vind je dagelijks een update van wat onze sporters presteren.

 

De dag in vogelvlucht 

Prestaties vandaag tot nu toe in het kort

baanwielrennen: medaille voor Bangma/Bos op achtervolging

zwemmen: Chantalle Zijderveld naar finale 50 vrij (vanaf 17 uur vanmiddag)

boccia: Daniel Perez wint eerste groepsduel

Voor meer informatie, foto's en quotes kijk verder op in dit blog onder Dag 3 in detail

Nog in actie vandaag:

Dag 3 in detail

13.00 uur (20.00 uur Japan): winst rolstoelbasketbalsters

Onze rolstoelbasketbalsters hebben hun eerste duel op de Paralympische Spelen gewonnen. In Tokio versloegen ze in de Ariake Arena de Verenigde Staten met 40-36. Mariska Beijer was topscorer met achttien punten. TeamNL keek halverwege nog tegen een 24-22 achterstand aan. "Het was een lastige wedstrijd", vond aanvoerdster Jitske Visser. "Ze hielden ons goed weg bij hun basket en pakten veel rebounds. Toen bij hun in het vierde kwart de krachten wegvloeiden, konden we gelukkig alsnog het verschil maken.

Beijer_1461139.jpg
Mariska Beijer legt aan voor een schot (foto Mathilde Dusol)

12.00 uur: Gouden kür Rixt van der Horst 

Dressuuramazone Rixt van der Horst heeft een gouden medaille gewonnen op de verplichte kür. De Friezin leverde in Grade III op haar paard .. een foutloos optreden af en kon zo na het zilver en brons van Rio 2016 ook het goud op haar imposante erelijst bijschrijven. Debutante Maud de Reu eindigde als vijfde. Meer info volgt.

Ongelooflijk trots dat ik hier op het podium sta!

Rixt van der Horst, dressuuramazone
Horst_1465389.jpg
Rixt met haar medaille

04.00 uur (11.00 uur Japan): Drie zwemmers door naar finale

In de Japanse ochtenduren zwommen drie Nederlanders zich naar de finalesessie van vanavond. Op de 50 vrij plaatste Chantalle Zijderveld zich in de S10-klasse als vierde voor de finale. Marc Evers lukte dat in de zesde tijd op de 100 meter vlinderslag S14 en Tim van Duuren liet de derde tijd klokken op de 100 meter school. De finales zijn vandaag om 10.00 uur Nederlandse tijd.

Hoe staan we ervoor in de medaillestand?

naar de medaillespiegel
Hofweegen_3996.jpg
Thijs van Hofweegen (foto Mathilde Dusol)

Bekijk het programma, de gekwalificeerde sporters en updates van de Paralympische Spelen in 2021. We hebben er een jaar langer op moeten wachten dan gepland, maar 24 augustus 2021 is het zover. Tot en met 5 september is de Japanse hoofdstad het middelpunt van de mondiale sport

Bekijk het programma, de gekwalificeerde sporters en updates van de Paralympische Spelen in 2021. We hebben er een jaar langer op moeten wachten dan gepland, maar 24 augustus 2021 is het zover. Tot en met 5 september is de Japanse hoofdstad het middelpunt van de mondiale sport

Bekijk het programma, de gekwalificeerde sporters en updates van de Paralympische Spelen in 2021. We hebben er een jaar langer op moeten wachten dan gepland, maar 24 augustus 2021 is het zover. Tot en met 5 september is de Japanse hoofdstad het middelpunt van de mondiale sport

Bekijk het programma, de gekwalificeerde sporters en updates van de Paralympische Spelen in 2021. We hebben er een jaar langer op moeten wachten dan gepland, maar 24 augustus 2021 is het zover. Tot en met 5 september is de Japanse hoofdstad het middelpunt van de mondiale sport

Bekijk het programma, de gekwalificeerde sporters en updates van de Paralympische Spelen in 2021. We hebben er een jaar langer op moeten wachten dan gepland, maar 24 augustus 2021 is het zover. Tot en met 5 september is de Japanse hoofdstad het middelpunt van de mondiale sport

Bekijk het programma, de gekwalificeerde sporters en updates van de Paralympische Spelen in 2021. We hebben er een jaar langer op moeten wachten dan gepland, maar 24 augustus 2021 is het zover. Tot en met 5 september is de Japanse hoofdstad het middelpunt van de mondiale sport

Blijf altijd op de hoogte!

Bekijk het programma, de gekwalificeerde sporters en updates van de Paralympische Spelen in 2021. We hebben er een jaar langer op moeten wachten dan gepland, maar 24 augustus 2021 is het zover. Tot en met 5 september is de Japanse hoofdstad het middelpunt van de mondiale sport

Gerelateerde artikelen