Nadine Visser.jpg

TeamNL-update: Visser wint ook 100 horden in Leverkusen

16 augustus 2020
Redactie

Na de lockdown komt de sportwereld langzaam weer op gang. Check ons weekblog voor de laatste updates.

Zondag 16 augustus

Visser wint ook 100 horden in Leverkusen

Nadine Visser heeft ook in de internationale TrueAthletes Classic in Leverkusen de 100 meter horden gewonnen. Ze klokte 12,85, iets minder snel dan de 12,68 die ze dinsdag in Finland liep en die nog altijd als beste wereldjaartijd staat. Zoë Sedney eindigde als derde in 13,34.

Churandy Martina kwam op de 100 meter tot 10,57. Hij haalde met die tijd niet de finale. Jamile Samuel en Naomi Sedney wisten wel de finale te bereiken op de 100 meter bij de vrouwen. De Britse Imani Lansiquot won in 11,16, Samuel finishte als vijfde in 11,45 en Sedney werd zesde in 11,48. Sedney liep overigens in de series harder: 11.41.

Eventingruiters tweede bij eerste Nations Cup

De Nederlandse eventingruiters Janneke Boonzaaijer, Laura Hoogeveen, Tim Lips en Elaine Pen zijn in het Franse Le Pin-au-Haras bij de eerste Nations Cup van dit jaar als tweede geëindigd. Alleen Frankrijk noteerde minder strafpunten.

"Het was een mooie week voor ons. Als team hebben we allemaal goed samengewerkt en de ruiters verdienden dan ook een goed resultaat. We zijn er blij mee en het is een fijne start om mee verder te werken", aldus bondscoach Andrew Heffernan, die dit jaar werd aangesteld en zijn debuut maakte bij een Nations Cup.

Vrijdag 14 augustus

Hassan stapt uit op eerste 5.00 meter

Sifan Hassan is uitgestapt in haar eerste wedstrijd van dit jaar. Ze gaf op in de 5000 meter bij de Diamond League in het Stade Louis II van Monaco. De regerend wereldkampioene op 1500 en 10.000 meter staakte de strijd na 4000 meter. Ze lag in vierde positie.

De Waard wint ook 50 meter rugslag in Hengelo

Zwemster Maaike de Waard heeft op de derde en laatste dag van De Long Course Challenge in het Twentebad van Hengelo ook de 50 meter rugslag gewonnen in een persoonlijk record. Ze tikte aan in 27,72 en troefde net als een dag eerder op de 100 rugslag Nederlands recordhouder Kira Toussaint af.

Donderdag 13 augustus

Wielrensters met sterkste ploeg naar EK in Frankrijk

De Nederlandse wielerbond KNWU heeft de selecties bekendgemaakt voor de EK wielrennen op de weg eind augustus in het Franse Plouay. Alle favorieten bij de vrouwen treden aan, bij de mannen ontbreekt een aantal grote namen wegens het drukke programma in dit 'coronaseizoen'. De Europese titelstrijd wordt verreden van 24 tot en met 28 augustus in Bretagne.

Voor de wegwedstrijd bij de elite-vrouwen heeft bondscoach Loes Gunnewijk de beschikking over Amy Pieters, Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Marianne Vos, Demi Vollering en Lorena Wiebes. Anna van der Breggen en titelhoudster Ellen van Dijk rijden de tijdrit.

Bij de mannen treden aan: Mathieu van der Poel, David van der Poel, Oscar Riesebeek, Sebastiaan Langeveld, Julius van den Berg, Pieter Weening, Koen de Kort en Nick van der Lijke. Op de individuele tijdrit komen geen Nederlanders aan de start.

Anna van der Breggen zilver en Ellen van Dijk goud  tijdrit EK Glasgow 2018.jpg
Anna van der Breggen en Ellen van Dijk wonnen zilver en goud op de tijdrit bij het EK in 2018.

Woensdag 12 augustus

Hassan en Krumins naar WK halve marathon

Sifan Hassan en Susan Krumins doen over twee maanden mee aan het wereldkampioenschap halve marathon. Beide Nederlandse atleten zijn geselecteerd op basis van hun resultaten tijdens het WK in Doha in 2019, meldt de Atletiekunie. Het WK halve marathon is zaterdag 17 oktober in Gdyina in Polen.

De halve marathon maakt normaal gesproken geen deel uit van het programma waar de Atletiekunie atleten naartoe stuurt. Omdat veel wedstrijden vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus niet doorgaan, pakken Hassan en Krumins deze halve marathon nu aan ter voorbereiding op de Olympische Spelen van volgend jaar.

Hassan heeft met 1.05.15 het Nederlandse record op de halve marathon in handen. Het wereldrecord is in handen van de Ethiopische Ababel Yeshaneh (1.04.31).

Dinsdag 11 augustus

Nadine Visser wint in Finland

Atlete Nadine Visser heeft dinsdag de 100 meter horden op de Paavo Nurmi Games in het Finse Turku gewonnen. Ze finishte in een goede tijd van 12,68.

De nummer zes van het WK vorige zomer en regerend Europees kampioene indoor op de 60 meter horden liep eindelijk weer eens een wedstrijd in het buitenland. Nadine noteerde vorige maand bij een testwedstrijd op Papendal 12,90. Haar Nederlands record is 12,62.

De Paavo Nurmi Games zijn de eerste atletiekwedstrijden van het door de coronapandemie verlate seizoen in de Continental Tour Gold. De Nederlander Nick Smidt won de 400 meter horden (49,84). Joris van Gool eindigde als derde op de 100 meter (10,28).

Judobond past selectietrainingen aan na coronageval

Een judoka van TeamNL heeft positief getest op het coronavirus. Dat heeft de overkoepelende bond laten weten. De naam wordt wegens privacyredenen niet gemeld. Als gevolg hiervan zijn alle nationale trainingen tot en met donderdag 20 augustus in de huidige vorm afgelast.

Het fulltimeprogramma op Papendal en de programma's op de regionale trainingscentra Zuid Oost en Zuid West worden aangepast naar de 1,5 metervoorwaarde, zoals eerder dit jaar het geval was, óf in zijn geheel geannuleerd.

Sifan Hassan gaat werelduurrecord aanvallen in Brussel

Sifan Hassan gaat op vrijdag 4 september tijdens de 44e editie van de Memorial Van Damme een aanval doen op het werelduurrecord bij de vrouwen. Met 18 kilometer en 517 meter staat het huidige record, sinds 2008, op naam van de Ethiopische Dire Tune.

"Het is een gek en moeilijk seizoen, maar ik ben zo goed mogelijk blijven trainen en ben gelukkig gezond en fit. Er zijn maar weinig wedstrijden op dit moment en ik ben dan ook superblij met het voorstel van de AG Memorial Van Damme om daar op 4 september het werelduurrecord aan te vallen. Het record staat heel scherp, maar ik ga de uitdaging graag aan en in mijn huidige vorm denk ik dat het mogelijk is", aldus Hassan.

Maandag 10 augustus

Luiten miste swing en sfeer op Harding Park

Joost Luiten had iets meer verwacht van zijn achtste deelname aan het majortoernooi US PGA Championship en kon niet echt tevreden zijn met de 51e plaats in de eindstand. De Nederlandse golfer herpakte zich in de laatste ronde met een score van 69 slagen; hij maakte vier birdies op de tweede negen holes. "Dat is heel positief. Het waren mijn beste negen holes in lange tijd. Dat goede gevoel neem ik mee naar Wales voor de Celtic Classic van deze week", liet hij weten op zijn website.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle