Lena Teunissen Teamnl Ek Kanovaren 2020 1200

TeamNL-update week 38: Lena Teunissen achtste op EK kanovaren

20 september 2020
Redactie

De sportwereld komt langzaam weer op gang. Check ons ​​weekblog voor de laatste updates rondom de sporters van TeamNL.

Zondag 20 september

Lena Teunissen achtste op EK kanovaren

Kanovaarster Lena Teunissen is als achtste geëindigd op het EK slalom in de K1-klasse. Lena bereikte eerder vandaag de beste tien door in de halve finales een foutloos parcours af te leggen. In de finale raakte ze echter een poortje, wat haar twee strafseconden kostte. 

Zaterdag eindigde de 23-jarige Brabantse als achttiende in de C1-klasse.

Kitefoilers zeventiende op EK mixed team relay

Sven van de Kamp en Mariska Wildenberg zijn op de Oostenrijkse Traunsee als zeventiende geëindigd op het EK mixed team relay voor kitefoilers, een onderdeel dat tijdens de Olympische Spelen van Parijs 2024 een olympische status heeft.

Bondscoach Casper Bouman vond het eerste EK dat in dit format gehouden werd "onwijs leerzaam". De oud-olympiër is sprak van een geslaagde week. "We hebben ervaren hoe het format werkt en weten waar we staan ten opzichte van de concurrentie. En misschien nog wel belangrijker, dat we weten waar we de komende periode aan moeten gaan werken."

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams