Mathieu Van Der Poel Ongeloof Rvv 2020 ANP 424116291

TeamNL-update: Van der Poel en Blaak winnen Ronde van Vlaanderen

18 oktober 2020
Redactie

Check ons ​​weekblog voor de laatste updates over de sporters van TeamNL.

Zondag 18 oktober

Chantal Blaak soleert naar winst in Ronde van Vlaanderen

Chantal van de Broek-Blaak heeft de Ronde van Vlaanderen bij de vrouwen gewonnen. De renster van Boels-Dolmans kwam alleen over de streep in Oudenaarde. Ruim een minuut achter haar won haar ploeggenote Amy Pieters de sprint van de achtervolgers. 

De Nederlandse ploeg Boels-Dolmans was met Chantal, Amy en Anna van der Breggen sterk vertegenwoordigd in de finale. Richting de Paterberg trok Chantal door en begon aan een solo op 18 kilometer van de finish. Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) en haar ploeggenoot Cecile Brown leidden de achtervolging maar slaagden er niet in de voormalig wereldkampioen te achterhalen.

Chantal Blaak Wint Rvv 2020 ANP
Chantal Blaak komt solo over de finish in Oudenaarde. Foto: ANP.

Wilco Kelderman nog net niet in roze trui in Giro

Wilco Kelderman is zondag in de vijftiende etappe van de Ronde van Italië rozetruidrager João Almeida tot op 15 seconden genaderd. De kopman van Sunweb finishte in skioord Piancavallo als tweede achter de Brit Tao Geoghegan Hart van Ineos-Grenadiers. Het was een zware bergrit met een slotklim van ruim 14 kilometer. Almeida, de Portugees van Deceuninck - Quick-Step, finishte als vierde op 35 seconden van Kelderman.

Andere favorieten, zoals de Italianen Vincenzo Nibali en Domenico Pozzovivo, verloren veel tijd.

Mathieu van der Poel wint Ronde van Vlaanderen

Mathieu van der Poel heeft zondag de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De Nederlander van Alpecin-Fenix versloeg zijn medevluchter en eeuwige rivaal Wout van Aert uit België na 243 kilometer in de sprint.

De Vlaamse klassieker, vanwege de coronacrisis met een half jaar uitgesteld, bracht de vooraf gedroomde tweestrijd tussen beide favorieten al ging daar een dramatisch moment aan vooraf. Wereldkampioen Julian Alaphilippe was de derde man in de kopgroep maar de Fransman schakelde zichzelf uit door tegen een motorrijder die het drietal wilde laten passeren, aan te rijden. Dat gebeurde op 35 kilometer voor de finish in Oudenaarde.

Mathieu van der Poel was nog lang niet geboren toen zijn vader Adrie de Ronde van Vlaanderen in 1986 won.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle