Natascha Ausma 2020 Feb ANP 1200X800

TeamNL-update: Eerste grand slam-medaille voor Natasja Ausma

23 oktober 2020
Redactie

Check ons ​​weekblog voor de laatste updates over de sporters van TeamNL.

Zondag 24 oktober

Eventingruiters winnen FEI Nations Cup

Onze eventingruiters zijn winnaar geworden van de FEI Nations Cup 2020. Ondanks de vele afgelastingen door de coronacrisis, werden er dit jaar drie FEI Nations Cup wedstrijden verreden. Wij gingen in twee van de drie van start en eindigden beide keren als tweede. Dat was genoeg voor de eindoverwinning in de FEI Nations Cup serie van dit jaar.

Eerste medaille op grand slam voor judoka Ausma

Judoka Natascha Ausma heeft voor een verrassing gezorgd door een bronzen medaille te veroveren op het grand slam-toernooi van Boedapest. In de klasse tot 78 kilogram versloeg de 24-jarige judoka Aleksandra Babintseva uit Rusland in de golden score met ippon. Het was voor het eerst dat Natascha op een grand slam het podium mocht beklimmen.

Natasja had na zeges op de Poolse Paulina Diaopa, de Portugese Patricia Sampaio en Anastasija Toerchin uit Oekraïne de halve finales gehaald. Daarin verloor ze van de Franse Audrey Tcheumeo, die later het goud pakte. In de strijd om brons was het lang spannend, maar klopte ze de Russin die in de herkansingen eerder had gewonnen van Karen Stevenson.

Wereldkampioen Noël van 't End greep in de klasse tot 90 kilogram naast het brons, net als Jur Spijkers in de klasse +100 kg.

Wilco Kelderman eindigt als derde in Giro

Wilco Kelderman is als derde geëindigd in de Ronde van Italië. De kopman van Sunweb raakte zaterdag de roze leiderstrui kwijt aan zijn ploeggenoot Jai Hindley, en moest zondag als derde in het klassement beginnen aan de afsluitende tijdrit. Daarin eindigde hij als elfde, goed om zijn podiumplaats vast te houden. De Britse wielrenner Tao Gheoghegan Hart van de ploeg Ineos-Grenadiers won de Giro, voor Hindley.

"Jai kan supertrots zijn", zei Wilco. "En ik ben echt gelukkig met deze derde plek. Maar aan de andere kant verspelen we in het laatste weekeinde wel de eindzege. Het voelt een beetje vreemd. Maar vooraf zou ik dolblij zijn geweest met een podiumplaats."

Podium Giro 2020 Kelderman ANP 424409889 1500X1000

Joost Luiten beste Nederlander op Italian Open

Golfer Joost Luiten is op het Italiaans Open als tiende geëindigd. Daarmee is hij de beste Nederlander. Joost liep op de slotdag een ronde van 68 slagen en kwam daarmee uit op 16 slagen onder het baangemiddelde.

Darius van Driel werd gedeeld dertigste. Wil Besseling werd zestiende met -14 over vier dagen.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle